Yandex Metrica

CHP'li belediye başkanlarından toplu taşımaya ciddi zam açıklaması

CHP'li belediye başkanlarından toplu taşımaya ciddi zam açıklaması

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı bir araya gelerek toplu taşımaya büyük zam yapılmasını kararlaştırdı.

Gündem

23.01.2024, 18:57

Her fırsatta zamlar nedeniyle hükümeti suçlayan ancak görev yaptıkları belediyelerde zam üstüne zam yapan CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı toplu taşıma fiyatlarına yönelik bir açıklama gerçekleştirdi. Başkanlar, toplu taşımaya zam yapılacağını duyurdu. 

CHP'li başkanların ortak açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Yeni koşullar vatandaşlarımızı olduğu gibi yerel yönetimlerimizi de ciddi zorluklarla karşı karşıya bırakmaktadır. Bir süre öncesine kadar dövizdeki hızlı yükseliş nedeniyle akaryakıt fiyatlarında hızlı yükselmeler olmuştur. Bu yükselişler devam etmekte olup, tarihte ilk kez ülkemizde art arda 7 gün boyunca akaryakıt fiyatları zamlanmıştır.

Öyle ki, sadece yılbaşından bu yana geçen 70 günde akaryakıt ücretleri yüzde 94'ten daha fazla artış göstermiştir. Benzer artış, enerji fiyatları için de geçerlidir. Bu sıra dışı artışlar bir süre önce toplu taşımada gerçekleşen fiyat artışlarını artık kadük hale getirmiş hatta durumu öncekinden bile zorlaştırmıştır.

Tüm bu süreçleri ele aldığımızda toplu taşıma ücretlerinde yakın zamanda çok ciddi artışlar olması kaçınılmaz hale gelmiştir. Üzülerek ifade ederiz ki, elimizde olmayan nedenlerle bu artışları vatandaşlarımıza yansıtmak durumunda kalacağız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading