Yandex Metrica

CHP'de kaos büyüyor: İmamoğlu diktatör Bay Kemal'e kazan kaldıracak mı?

CHP'de kaos büyüyor: İmamoğlu diktatör Bay Kemal'e kazan kaldıracak mı?

CHP'de 28 Mayıs seçimlerinden sonra başlayan kaos her geçen gün büyüyerek devam ediyor. İstifa çağrılarına kulağını tıkayan Kemal Kılıçdaroğlu kendisini eleştiren MYK üyelerinin de istifasını istemişti. A takımını sil baştan değiştiren Bay Kemal'in kuyusunu oğlum dediği İmamoğlu mu kazacak? Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi CHP'de yaşanan kaosu kaleme aldı.

Gündem

23.01.2024, 21:00

CHP'deki son durumu değerlendiren Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP konusunda 'değişim' vurgusu yaptığı açıklamasını mercek altına aldı.

"İmamoğlu genel başkanlığa aday mı" başlıklı yazısında, İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla 2 kez görüştüğü yazan Selvi,  "Kahvaltılı görüşmede Kılıçdaroğlu’na, 'Partiyi kurultaya götürün. Siz kurultayda aday olmayın. Çekilin' demiş" ifadelerine yer verdi.

Terör kökünden ortadan kaldırılacak! Erdoğan'ın Irak ziyareti sırasında kritik isim Ankara'yı ziyaret edecek! Terör kökünden ortadan kaldırılacak! Erdoğan'ın Irak ziyareti sırasında kritik isim... Haberi Görüntüle

"KILIÇDAROĞLU YENİDEN ADAY OLACAK"

Yazısında CHP'de kurtultayın ekim ayında yapılacağını belirten Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday olacağını ifade etti. 

Abdulkadir Selvi, "Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile iki kez görüştü. “Partide değişim gerekiyor. Ben bu değişimin öncüsü olurum” demişti. Kahvaltılı görüşmede Kılıçdaroğlu’na, “Partiyi kurultaya götürün. Siz kurultayda aday olmayın. Çekilin” demiş. Kılıçdaroğlu bunun üzerine, parti yönetimini değiştirdi. Ekrem İmamoğlu’na yakın tek bir isme yer vermedi. İki genel başkan yardımcısını İmamoğlu ile dirsek teması olduğu için tasfiye etti." dedi.

MEB Bursluluk Sınavı 2024 nerede yapılacak? MEB sınav giriş yerleri açıklandı mı? Bursluluk sınavı giriş belgesi nereden alınır? MEB Bursluluk Sınavı 2024 nerede yapılacak? MEB sınav giriş yerleri... Haberi Görüntüle

"10 YIL DAHA BURADAYIM DİYOR"

Yazısına devam eden Selvi, "CHP, ekim ayında kurultay yapacak. Kılıçdaroğlu çekilmiyor. İmamoğlu’na kötü bir haberim olacak, önümüzdeki kurultayda da CHP Genel Başkanlığı için Kılıçdaroğlu yeniden aday olacak. “10 yıl daha buradayım” diyor." Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun CHP yönetiminde yaptığı operasyondan sonra ilk kez konuştu. Değişimi yeterli bulmadığını ima etti. “Değişimin bir kurul, heyet değişimiyle olmayacağının farkındayız. Değişimi sadece ben değil, toplum istiyor” dedi. İmamoğlu diyor ki Kılıçdaroğlu değişmeden gerçek bir değişim olmaz." dedi.

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak ? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarih verdi Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak ? Milli Eğitim Bakanı Yusuf... Haberi Görüntüle

"TOPLUM İSTİFA ETMESİNİ İSTİYOR"

"İmamoğlu’nun haklı olduğu bir nokta var" diyen Selvi, "Yaşananlar bir özeleştiri ve bir muhasebe gerektirir. Yapılması gereken hassas alanlar vardır. Şunun altını çizelim. Ne yazık ki 9 yılda 3 kez seçim kaybettik. Cumhurbaşkanlığı seçimi kaybettik. Bu seçimlerden sonra da şunu yapamayız. Aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız" diyor. Haksız mı? Peki bu seçimleri kaybeden lider kim? Seçimi lider kazanır ya da kaybeder. CHP’de herkes kaybetti, bir tek Kılıçdaroğlu kaybetmedi. MYK’daki değişim için, “Toplumun beklentilerini dikkate aldım. Yenilenme istiyordu toplum. Biz de bunu yaptık” diyor. Toplum asıl Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesini bekliyor. Toplumun beklentilerini o kadar önemsiyorsa istifa eder." ifadelerini kullandı.

TBMM'de İliç için ikinci toplantı! Komisyon üyesi Resul Kurt: 'Bu konuyu siyasete bulaştırmadan araştırmalıyız' TBMM'de İliç için ikinci toplantı! Komisyon üyesi Resul Kurt: 'Bu... Haberi Görüntüle

"İMAMOĞLU HEP TEREDDÜTLÜ KONUŞTU"

Sözlerine devam eden Selvi, "Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanlığı’na adaylık konusunda hep tereddütlü konuştu. Ama ilk kez bu kadar ileri bir adım attı. “Mesele bir makam ve bir kurul meselesi değil. İdeallerim uğruna görev almaktan çekinmem, çekinmedim. Aynı yolda yürüyeceğim. Süreci takip ediyorum” dedi. Bu bir adım daha ileri gittiğini gösteriyor." dedi.

'Ekmek askı'da! Alman giyim firması Zara'ya özendi: Yeni sezon tanıtımında ekmeklerden yapılmış askılar kullanıldı 'Ekmek askı'da! Alman giyim firması Zara'ya özendi: Yeni sezon tanıtımında... Haberi Görüntüle

"KİLİT NOKTA"

Ama burada kilit nokta, “Süreci takip ediyorum” cümlesidir. diyen Abdulkadir Selvi, "İmamoğlu iki noktaya işaret ediyor. “Siyasi yasak ne olacak? İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimi ne olacak? Bakın bunların hepsi cevapları verilmesi gereken sorular” diyor. Belli ki siyasi yasak gelecek mi, İstanbul seçimleri ne olacak, merak ediyor. Bunlar elbette önemli noktalar. Ama ben İmamoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi mücadelesini iyi okumasını tavsiye ediyorum. Erdoğan süreçleri beklemedi. Süreçleri şekillendirdi. İnandı, mücadele etti ve sonunda kazandı. Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanlığı için çok istekli ama cesaretli değil. Hannibal’ın dediği gibi, “Ya bir yol bulacak ya bir yol açacak”. Yoksa Kılıçdaroğlu onu kurultayda yer. Aynen cumhurbaşkanlığı adaylığında olduğu gibi." İfadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading