Yandex Metrica

CHP başka İYİ Parti başka konuşuyor! Altılı Masa'da 'HDP' krizinde yeni perde!

CHP başka İYİ Parti başka konuşuyor! Altılı Masa'da 'HDP' krizinde yeni perde!

Altılı Masa'da Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Meral Akşener masaya 'şartlı' şekilde geri dönmüştü. Kılıçdaroğlu'nun adaylık ilanı sonrası ilk tebrik HDP'den geldi. İYİ Parti lideri Akşener'in 'hoca' olarak bahsettiği Mithat Sancar, "Görüşmeye bekliyoruz" demişti. Ancak İYİ Partililer ittifakın 'gizli' ortağının bu çıkışından rahatsız olmuştu. İP Sözcüsü Kürşad Zorlu, "CHP Genel Başkanı olarak istediği partiyle görüşebilir" çıkışında bulunmuşu. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise bugün yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun 'Cumhurbaşkanı adayı olarak HDP ile görüşeceğini' söyledi.

Gündem

23.01.2024, 20:33

Altılı Masa'da Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan etmesi sonrası ilk tebrik masanın 'gizli' ortağı HDP'den gelmişti. HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu ile görüşmek istediklerini söyleyip kendisine davette bulundu.Altılı Masa'yı dağıtan ve daha sonra şartlı bir şekilde geri dönen Meral Akşener, geçtiğimiz akşam katıldığı canlı yayında, HDP'li Sancar'dan 'hoca' olarak bahsedip CHP ile HDP'nin görüşmesine yeşil ışık yakmış ve "CHP, HDP ile görüşebilir ama bizim olduğumuz masaya getiremez." dedi. CHP'li  Özgür Özel, dün yaptığı açıklamayla, Kılıçdaroğlu'nun yakın bir tarihte HDP'ye ziyaret gerçekleştireceğini söylemişti. 

DEM'li Sırrı Sakık haddini aştı! Meclis bahçesinde PKK güzellemesi! DEM'li Sırrı Sakık haddini aştı! Meclis bahçesinde PKK güzellemesi! Haberi Görüntüle

MASADA 'HDP' KRİZİ

Altılı Masa'da adaylık krizinin ardından HDP kriziyle çalkalanacağa benziyor. Bugün katıldığı yayında konuya ilişkin açıklamalarda  bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Kılıçdaroğlu'nun 'Cumhurbaşkanı adayı olarak değil CHP Genel Başkanı olarak HDP'yi ziyaret edeceğini' ifade etti. Kürşad Zorlu  "Ortaklaştığımız hususlar dışında başka bir gündemimiz yoktur. CHP'nin ya da diğer partilerin başka partiyle görüşmesinde sorun yok." dedi. 

Bugün ne sınavı var 13 Nisan Cumartesi? Bugün hangi sınav yapılacak ÖSYM? Bugün ne sınavı var 13 Nisan Cumartesi? Bugün hangi sınav... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU HDP İLE GÖRÜŞECEK

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugün düzenlediği basın açıklamasında  'Kılıçdaroğlu HDP ile ne zaman görüşecek' sorusuna cevap vererek, "Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, tüm partiler ile görüşeceği takvim çerçevesinde HDP ile de görüşecek." diyerek İYİ Parti'yi yalanlayan Öztrak, "Gelişmiş demokrasilerde Cumhurbaşkanı ne vatandaşlar ne de meşru siyasi partiler arasında ayrım yapar. Bugüne kadar ne çektiysek ayrıştırıcı tavırlardan çektik" dedi. 

Dilan Polat tahliye mi edildi? Dilan Polat cezaevinden çıkacak mı? Dilan Polat tahliye mi edildi? Dilan Polat cezaevinden çıkacak mı? Haberi Görüntüle

HDP'NİN KENDİ İTTİFAKI VAR 

HDP'nin ittifaka katılıp katılamayacağı sorusuna ise Öztrak, "Kusura bakamayın ama herhalde siz gündemi takip etmiyorsunuz. HDP'nin kendi ittifakı var" diyerek soruyu geçiştirmeye çalıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading