Yandex Metrica

Cemevleri 'kültür merkezi' oluyor, Alevi dedelerine maaş geliyor

Cemevleri 'kültür merkezi' oluyor, Alevi dedelerine maaş geliyor

Cemevi dosyasını Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında ele alan hükümet, Alevi dedeleri ve cemevlerine dair bir dizi önemli kararı hayata geçirmeye çok yakın.

Gündem

23.04.2024, 19:20

25 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen kabine toplantısında masaya yatırılan önemli konulardan biri 'cemevleri' idi. Toplantı sonrası açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugünkü kabine gündemimizde talimatımızla ülkemizin 58 ilindeki 1585 cemevi ziyaret edilerek hazırlanan kapsamlı bir çalışmayı da görüştük" demişti. 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında hükümetin cemevi planına ilişkin detaylar verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un son dönemde cemevlerini ziyaret ederek Alevi dedeleriyle sohbet ettiğini hatırlatan Selvi, geçmişte Alevi çalıştaylarına imza atmış AK Parti'nin meseleye 'oy hesabıyla' yaklaşmayarak somut adımlar atması gerektiğini kaydetti. 

"Bir dönem Alevi çalıştayları yapan ama bunu sonuca ulaştıramayan AK Parti, bu kez farklı bir yöntem izliyor. O da hak temelli bir açılım" diye yazan Selvi, hükümetin cemevleri ve Alevi dedeleriyle ilgili planlarını şöyle açıkladı:

  • Cemevlerinin ibadethane sayılması talepleri söz konusu. Ama kabinedeki eğilim cemevlerinin 'Kültür Merkezi' statüsüne kavuşturulması yönünde.
  • Cemevlerinde görevli olan dedelere maaş bağlanması.
  • Cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanması.

Cemevleriyle ilgili çalışma başlatıldı. Çapı ne olur bilemem ama Türkiye’nin huzuru için yerinde bir adım atılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading