Yandex Metrica

Çavuşoğlu ile Blinken arasında kritik temas

Çavuşoğlu ile Blinken arasında kritik temas

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Blinken, Türkiye'nin, Montrö Sözleşmesi'ni uygulamaya devam etmesinden dolayı teşekkür etti.

Gündem

23.01.2024, 22:05

Görüşmede, Ukrayna’daki son gelişmeler çerçevesinde ortaya çıkan insani durum ve ateşkesin sağlanması konuları ele alındı.

Bakan Çavuşoğlu, şu anda yürütmekte olduğumuz tahliye çalışmaları ve ateşkesin sağlanması için muhataplarıyla gerçekleştirdiği temaslar hakkında bilgi verdi.

Muğla'da FETÖ operasyonu: Firari eski emniyet müdürü yakalandı Muğla'da FETÖ operasyonu: Firari eski emniyet müdürü yakalandı Haberi Görüntüle

BLİNKEN, TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından iki bakan arasındaki görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken bugün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Bakan Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik önceden tasarlanmış, sebepsiz ve haksız saldırısını kınadığını yineledi, ortaklar ve müttefikler arasında bu krize göğüs germe konusundaki dayanışma için takdirlerini dile getirdi." İfadeleri kullanıldı.

Blinken'ın, Türkiye'nin, Montrö Sözleşmesi'ni uygulamaya devam etmesinden ve Bakan Çavuşoğlu'nun bu konudaki son açıklamalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdiği kaydedilen açıklamada, "Bakan ayrıca Türkiye'ye Ukrayna'nın savunmasına, egemenliği ve toprak bütünlüğüne verdiği güçlü destek için teşekkür etti." denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading