Yandex Metrica

Sitede Ara

Botların efendisi Bay Kemal, ikinci el parasına on binlerce sıfır robot hesap satın aldı

Botların efendisi Bay Kemal, ikinci el parasına on binlerce sıfır robot hesap satın aldı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun son yayınladığı klip, ağırlıklı olarak Twitter'da parayla satın alınmış robot hesaplar tarafından paylaşıldı.

Gündem

23.01.2024, 19:35

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün gece yayınladığı klip, içeriğinden çok paylaşanlarıyla gündemde. "Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere" şeklinde iddiayla bir vidyo klip yayınlayan Kılıçdaroğlu'na en büyük destek 'bot hesap'lardan geldi. 

Yaklaşık bir gün içerisinde 25 bin kişi tarafından paylaşılan ve 140 bin beğeni toplayan Kılıçdaroğlu klibi, Twitter'da parayla satın alınmış ve bilgisayarlarca yönetilmekte olan hesaplar tarafından paylaşıldı. 

'Bot hesap' ya da 'robot hesap' olarak bilinen az takipçili ve yeni açılmış bu tip kullanıcılar, sosyal medyada partilere ya da gerçek kişilere para karşılığında hizmet veriyor. Bu işi yapan birtakım ajanslar, ödeme aldıkları kişi ya da kurumların Twitter'daki mesajının yayılması için destek sağlıyor. 

Kılıçdaroğlu'nun servis ettiği son mutfak vidyosunu Retweet edenlerin büyük kısmının 'bot hesap' olduğunu gözler önüne seren görüntü, 'gerçek kişiler' tarafından çokça paylaşıldı. 

CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor Haberi Görüntüle

EKREM İMAMOĞLU DA KÖTÜ YAKALANMIŞTI

Gerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun gerekse de cumhurbaşkanı adaylığı için rakibi Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya kampanyaları için büyük miktarda paralar ayırdığı biliniyor. İmamoğlu, geçtiğimiz ocak ayında İstanbullular kar altında esaret yaşarken İngiliz Büyükelçisi ile rakı-balık ziyafeti çekmiş, bunun ortaya çıkmasının ardından yaşadığı imaj kaybını Twitter'da 'bot' hesaplarla düzeltmeye çalışmıştı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading