Yandex Metrica

Bir seçim anketi: Muhalefete güven bir ayda yüzde 9 azaldı

Bir seçim anketi: Muhalefete güven bir ayda yüzde 9 azaldı

Metropoll araştırma şirketi seçmene "Ekonomik sorunları muhalefet çözebilir mi" sorusunu yöneltti. Ankete katılanların yüzde 55'ine göre muhalefet sorunları çözemez. Geçen ay yayınlanan araştırma sonuçlarıyla kıyaslandığında, son bir ayda seçmenin güveninin büyük darbe aldığı görüldü.

Gündem

23.01.2024, 18:20

CHP ve İYİ Parti'de yaşanan panik havası ve erken seçim çağrısının nedeni bir anketle ortaya çıktı. Metropoll Araştırma'nın yaptığı ekim ayı anketinde muhalefete yönelik umudun büyük oranda azaldığı görüldü.

FETÖ'ye 'kıskaç' operasyonu: Askeri okullara girişte öncelik sağlanmış FETÖ'ye 'kıskaç' operasyonu: Askeri okullara girişte öncelik sağlanmış Haberi Görüntüle

MUHALEFETE GÜVEN AZALDI

Metropol'un yaptığı araştırmada seçmene "Muhalefet partileri iktidara geldiklerinde halkın ekonomik sorunlarını çözebilir mi?" sorusu yöneltildi. Anket sonucu ekonomide büyük bir değişim vaadinde bulunan mulafeti üzecek cinsten. 

Çünkü katılımcıların sadece yüzde 37'si muhalefet partilerinin iktidara geldiğinde halkın ekonomik sorunlarını çözebileceğine inanandıklarını belirtti. Ankete katılanlar arasında muhalefetin sorunları çözemeyeceğini düşünenlerin oranı yüzde 55 seviyesinde.

secim anket

BİR AYDA YÜZDE 9'LUK DÜŞÜŞ

Muhalefet için asıl hayal kırıklığı sonuçlarda çok kısa sürede yaşanan büyük değişim.  Çünkü Ekim ayı anketi, bir önceki ay  yapılan anketle karşılaştırıldığında, seçmenin muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine yönelik güveninin neredeyse yüzde 9 oranında azalmış olduğu görüldü. 

metropol secim anket

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading