Yandex Metrica

Batıda muhalif: Rant için yakıyorlar! Doğuda muhalif: Rant yok, söndürmüyorlar

Batıda muhalif: Rant için yakıyorlar! Doğuda muhalif: Rant yok, söndürmüyorlar

Tunceli'deki örtü yangınını devletin kasten söndürmediğini iddia eden 'komünist başkan' Maçoğlu, hayal sınırlarını zorladı. Maçoğlu, izin verilmesi halinde alevlerin üzerine yürümek istiyor.

Gündem

23.01.2024, 17:53

Devletin orman yangınlarına müdahale etmediğini savunan kesimler uçuk iddialarda sınırları zorlamaya başladı. Türkiye'nin batı bölgeleri yandığında, "Otel yapmak için yakıyorlar" yalanına sarılan muhalifler, doğuda başgösteren alevleri görünce şunu söylüyor: "Burası rant bölgesi değil, otel yapılmayacak ya, o yüzden söndürmüyorlar!"

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Ovacık-Hozat bölgesinin Buzlutepe mevkiinde yer yer devam eden ve hâlâ kontrol altına alınamayan orman yangınlarına yaptığı yorumla akıllara durgunluk verdi. 

Sosyal medya hesabında yayınladığı vidyoda, 'ormanlar yakılmak suretiyle' yerleşim birimlerinin yerlebir edildiğini savunan Maçoğlu, "Tabi burada oteller yapılmadığı için, ranta açık olmadığı için kimse söndürmeye gelmiyor. Ama habire insanların aklıyla dalga geçiliyor, şöyle çalışmamız var böyle çalışmamız var diye..." şeklinde ifadeler kullandı. 

Dün yaptığı açıklamada ise yangın bölgesine gitmek istediğini fakat Ovacık Kaymakamı tarafından engellendiğini iddia eden Maçoğlu, kendisinin alevlere ne şekilde müdahale edebileceği konusunda ikna edici veri sunamadı. 

Maçoğlu başta olmak üzere hükümet muhaliflerince "Dersim vatan toprağı değil mi?" sorusu üzerinden başlatılan kirli kampanyayı Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) paylaşımı sonlandırmaya yetti. 

Sosyal medya hesabında, sahadaki itfaiye ekiplerinin görselleriyle bilgilendirme yapan OGM, "Yeşil Vatanımızın her bir karışını zor şartlara, tehlikeli koşullara rağmen alevlere karşı savunuyoruz. Tunceli/Ovacık-Hozat Karaoğlun köyü, Ali Boğazı mevkiinde üç ayrı noktada çıkan örtü yangınlarının ikisini kontrol altına aldık" açıklamasında bulundu. 



'Komünist başkan' Maçoğlu ve ekibinin kopardığı yaygara da böylelikle son buldu. Sürecin sonunda zihinlerde şu soru kaldı: Alevlerin sardığı bölgeye gitmesine izin verilmesi halinde Maçoğlu, ateşler arasında ne yapacaktı? 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading