Yandex Metrica

Barış Pehlivan ile Murat Ağırel, MİT görevlilerini ifşa etme suçundan yeniden adliyede

Barış Pehlivan ile Murat Ağırel, MİT görevlilerini ifşa etme suçundan yeniden adliyede

Libya'da şehit düşen MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin fotoğrafları yayınlayan gazetecilerden Barış Pehlivan ile Murat Ağırel hakkındaki hüküm, temyiz mahkemesi tarafından onandı. İki isim teslim olmak üzere Çağlayan Adliyesi'ne gitti.

Gündem

23.01.2024, 18:49

OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, MİT mensuplarının kimliklerini ifşa etme suçlarının mahkemece onanması sonrası yeniden cezaevine giriyor. Soruşturma kapsamında bir süre tutuklu kalan ve 2020 Eylül'ünde cezaevinden salıverilen Pehlivan ile Ağırel'in, çekmeleri gereken cezayı tamamlamak üzere yeniden hapishaneye gönderileceği belirtiliyor. 

Libya'da hayatını kaybeden MİT personelinin cenaze törenini "Görüntülere OdaTV ulaştı" ifadesiyle yayınlayan ve MİT çalışanlarıyla birlikte şehidin ailesinin de ifşa olmasına neden olan 5 sanık, 'istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek' suçundan hapis cezalarına mahkum edilmişti. Sanıklar yaklaşık 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişlerdi.

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nin onama kararının ardından Barış Pehlivan ile Murat Ağırel'e ilişkin son hükmü istinaf mahkemesi verdi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, Pehlivan'a verilen 3 yıl 9 ay hapis ve Ağırel've verilen 4 yıl 8 ay hapis cezalarını onadı. 

Kararın onanması cezaların kesinleşmesinin ardından Pehlivan ve Ağırel, Çağlayan Adliyesi'nin yolunu tutarken konuyla hiç ilgileri yokmuş gibi davranmayı ve kendilerine haksızlık yapıldığı mesajı vermeyi tercih etti. Adliye önünde yaptığı açıklamada Ağırel, hapis cezası aldığı suç unsuru 'MİT mensuplarının ifşası' olmasına rağmen konuyu Türkiye-BAE ilişkilerine getirdi. 

Hükümeti, Abu Dabi yönetimiyle ilişki kurduğu için suçlayan Ağırel, "Teslim oluyoruz, sonucu hep birlikte göreceğiz" dedi. Barış Pehlivan ise Çağlayan Adliyesi önünden fotoğraf paylaşarak "Üçüncü kez.. İşte geldik, gidiyoruz... Hoşça kalın şimdilik" diye yazdı. 

Olayı duyuran bazı medya organlarının Pehlivan ile Ağırel'in haksız yere hapse atıldığı imajını veren bir çizgi benimsemesi dikkat çekti. İki ismin aslında 'gazetecilik' yaptıkları için cezaevine girmekte olduğu şeklinde bir hava estiren OdaTV, Sözcü, Cumhuriyet ve T24 gibi siteler, MİT Kanunu'ndaki 27. maddeyi yayımlamaktan ısrarla imtina etti. 

Külliye'de renkli anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de çocukları kabul etti Külliye'de renkli anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de çocukları kabul etti Haberi Görüntüle

MİT KANUNU 27. MADDE NE DİYOR?

İşte Barış Pehlivan ile Murat Ağırel'in ceza almasına neden olan ve durumun 'gazetecilik' ile ilgisi bulunmadığını açığa seren o madde:

"MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini, makam, görev ve faaliyetlerini herhangi bir yolla ifşa edenler ile MİT mensuplarının kimliklerini sahte olarak düzenleyen veya değiştiren ya da bu sahte belgeleri kullananlara 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilir. 

Birinci ve ikinci fıkra kapsamındaki bilgi ve belgelerin radyo, televizyon, internet, sosyal medya, gazete, dergi, kitap ve diğer tüm medya araçlarıyla her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik kitle iletişim araçları vasıtasıyla yayımlanması, yayılması veya açıklanması halinde (...) sorumlulukları belirlenenlerle bunları yayanlar hakkında 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası verilir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading