Yandex Metrica

Balkanlar'ın tek umudu Erdoğan: Putin'e söyleyin gazımızı kesmesin!

Putin'in "Avrupa donacak" tehdidi yankısını sürdürürken Balkanlar Türkiye'ye yardım eli açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Balkan ziyaretinde eşlik eden Bakan Kirişci, bu ülkelerin liderlerinin kendilerine "Lütfen Putin'e söyleyin. Gaz kesintisine gitmesinler" şeklinde ricada bulunduğunu aktardı.

Gündem

16.02.2024, 21:05

Batı'nın Rusya'ya yaptırımlarına karşılık Avrupa'ya doğal gaz akışını kesan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,  kış için de yeni bir tehdit savurnarak "Gaz, petrol, kömür, kalorifer yakıtı sağlamayacağız. Batı donmuş olacak" ifadelerini kullanmıştı. Avrupa kışı nasıl geçireceğinin planını yaparken, Balkan ülkeleri ise Türkiye'den yardım istedi. 

UFC dövüşçüsü İbo Aslan kimdir, kaç yaşında? UFC Türk dövüşçüsü İbo Aslan aslen nereli? UFC dövüşçüsü İbo Aslan kimdir, kaç yaşında? UFC Türk dövüşçüsü... Haberi Görüntüle

BAKAN KİRİŞÇİ'DEN BALKAN NOTLARI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ankara'nın Polatlı ilçesinde düzenlenen "Sakarya Zaferi'nin 101. Yılı Kutlama Programı"nda kendisinin de eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Balkan ziyaretine ilişkin anekdotlar paylaştı. Balkan liderlerinin Putin'den gazlarını açması için ricada bulunduklarını belirten Kirişci şunları söyledi: "Önce Bosna Hersek, ardından Sırbistan ve daha sonra Hırvatistan'da bulunduk. Her üç ülkenin gerek cumhurbaşkanlarının gerekse başbakanlarının ifade ettikleri cümle şu olmuştur: "Önümüzdeki hafta Şangay Zirvesi'nde olacaksınız. Orada lütfen Putin'e söyleyin, yaklaşan kışta ne akaryakıtlarda ne de gazda kesintiye gitmesinler." 

DEM'in terör köşesi! Örgüt karargahına çevirmişler DEM'in terör köşesi! Örgüt karargahına çevirmişler Haberi Görüntüle

PUTİN "DONACAKSINIZ" DEMİŞTİ

Ukrayna'yı 24 Şubat'ta işgal eden ve aylardır bu savaşı sürdüren Rusya'ya karşı Batı ülkeleri art arda yaptırımlar açıklamıştı. Devam eden yaptırımlara karşılık Putin ise Avrupa ülkelerine doğal gaz akışını durdurdu. Rus gaz devi Gazprom , Kuzey Akımı doğalgaz boru hattını planlandığı gibi Avrupa'ya yeniden açılmayacağını açıkladı. Son olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Gaz, petrol, kömür, kalorifer yakıtı sağlamayacağız. Hiçbir şey sağlamayacağız. Batı donmuş olacak" ifadelerini kullanmıştı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading