Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Soylu'dan İBB'de terör incelemesine ilişkin açıklama: Kıvırma İmamoğlu

Bakan Soylu'dan İBB'de terör incelemesine ilişkin açıklama: Kıvırma İmamoğlu

Son dakika haberleri... İBB'de terör soruşturmasına ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Bu adamları yoldan geçerken mi aldık. İddia ettiğiniz kişileri belediyeye almadım, bana iftira atıyorsunuz demedi. Kıvırmak doğru değil. Ekrem İmamoğlu 40 defa aramış bizler de dönüş sağlamışız telefon kayıtları dökümleri de ortada. Aramalar var. 20'sinde konuşma gerçekleştirilmiştir. Bu kişileri yoldan geçerken mi ile aldınız.'' dedi. Bakan Soylu, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturmaya ilişkin iki kişinin arandığını söyledi.

Gündem

23.04.2024, 14:47

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, Ankara’da Bakanlık faaliyetlerini içeren "2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu. Bakan Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasında yaşanan telefon polemiğine değindi. Bakan Soylu, Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturmaya ilişkin bilgi de verdi. 

''2022 yılında, farklı terör örgütlerine mensup 87'si sözde üst düzey 1220 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Bakan Soylu, ''Yurt içinde terörist sayısı 120'nin altına düşürülmüştür. 2022 yılında 185 terör saldırısı engellenmiştir ve bunların 18'i de canlı bomba eylemidir.'' ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, ''Kaçak göçle mücadelede 2022 yılında toplam 285 bin 27 düzensiz göçmen ve 8 bin 980 organizatör yakalanmıştır.'' dedi.

İşte Bakan Soylu'nun açıklamalarından bazı satır başları...

İsyan dolu sözlerle istifa etti: Bilge Yılmaz İYİ Parti'den ayrıldığını duyurdu İsyan dolu sözlerle istifa etti: Bilge Yılmaz İYİ Parti'den ayrıldığını... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU'NUN İDDİALARI

Atalarımız güzel laflar söylemişler. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Ben bu arkadaşın niçin benimle görüştüğünün saklanması gerektiğini bilmiyorum. Birçok belediye başkanı benimle görüşür. İnsani açıdan da görüşmemiz olabilir. Önce ben görüşmedim deyip sonra 1 ya da 2 demesi. İBB Başkanı yalan kodu içine girmiş doğrudan uzaklaşmış. Ben İçişleri Bakanıyım beni arayanların tüm kayıtları vardır. Telefon edip, 'CHP Genel Merkezi beni sıkıştırıyor ve beni onlara ezdirmeyin'. Bazı cep telefonlarında kayıt alınıyor ben bunu yapmam, doğru da değildir. 

Erdoğan'dan Papa'ya 'Gazze' mektubu: Hukukun çiğnenmesine müsade edilmemeli! Erdoğan'dan Papa'ya 'Gazze' mektubu: Hukukun çiğnenmesine müsade edilmemeli! Haberi Görüntüle

''KIVIRMAK DOĞRU DEĞİL''

Basın toplantısında arkadaşların verdiği bilgiler çerçevesinde bir iflası görüyoruz. Bu adamları yoldan geçerken mi aldık. İddia ettiğiniz kişileri belediyeye almadım, bana iftira atıyorsunuz demedi. Kıvırmak doğru değil. Değer ailesi nedir? Terör örgütü PKK, dağa adam götürüyor. Kardeşlerini işe sokuyor belediyelerde. Yaptığı açıklamalarda terör örgütüyle irtibatlıları almadım demiyor. Bunun bir karşılığı yoktur. Devlet bunu sorgulamakla mükelleftir. Ben bunları işten atacak yetkiye sahip değilim. Atıldıktan sonra burada bitmiyor. Atılanlar OHAL kurumuna başvuruyor. Ondan sonra da mahkeme süreci var ve oraya gidiyor. Ben İBB'ye sandalye atacağım acaba Ekrem İmamoğlu bugün işe kimi aldı acaba? Ömrü devlete küfretmekle geçen insanları karşısına dizmiş, devleti küfür etmeyi takla atarak değiştiren anlayışı devam ettirmeye çalışıyorlar. Ben iki taneyi tespit ettim attım diyor. Demek ki atma yetkin var.

Togg Sedan T10F ne zaman satılacak? 2024'te TOGG T10F çıkacak mı? Togg Sedan T10F ne zaman satılacak? 2024'te TOGG T10F çıkacak... Haberi Görüntüle

İBB'YE TERÖR İNCELEMESİ

Ekrem İmamoğlu 40 defa aramış bizler de dönüş sağlamışız telefon kayıtları dökümleri de ortada. Aramalar var. 20'sinde konuşma gerçekleştirilmiştir. 29 keresini karşı taraf aradı, 11’ine ben geri döndüm. 20’sinde görüşüldü. 3 tanesi de insani taziye telefonu. İki kere de karşılıklı görüşüldü.  Peki niye yalan söyleme gereği duyuyorsunuz. 2 kere de yüz yüze görüşülmüş. Biri Adalar konusu, elektrikli araç konusu. İkincisi ise, onların tarihleri de var 2 Mart'ta afet il toplantısı oldu. Kısa bir görüşmede yüz yüze orada gerçekleştirdik. Bu olur bunlar normaldir. Bunu yalandır demek normal olan bu değildir. Ben cevabını veriyorum. Bu kişileri yoldan geçerken mi ile aldınız. Belediyelerde terörle iltisaklı kişiler çalışamaz. Anayasa'nın verdiği yetkiler çerçevesinde hareket ediyorum. Soruşturmanın temel sebebi terör yoğunluklu işe alımın gerçekleşmesi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

''TERÖR İLTİSAKLILARI ALMADIM DEMİYOR''

Geçen sene Özgür Özel'in sorduğu soru üzerine, dedik ki terörle iltisaklı gözüküyor. Müfettiş görevlendirdik, müfettiş işin 11 ayda bitirdi. Dosyayı tanzim ettiler. Yargıya gönderdiler. Bundan sonrası yargının işi. Senin de teftiş kurulun var. İncelemeni yaparsın. İmamoğlu hiçbir açıklamasında terör iltisaklıları almadım demiyor. Aldım ama sorun bakalım niye aldım diyor. Dağda bulunmuş kişileri alırsanız bu terör yoğunluklu iş olur. Ben bunları işten atacak yetkiye sahip değilim. Atıldıktan sonra burada bitmiyor. Atılanlar OHAL kurumuna başvuruyor. Ondan sonra da mahkeme süreci var ve oraya gidiyor. Ben İBB'ye sandalye atacağım acaba Ekrem İmamoğlu bugün işe kimi aldı acaba? Ömrü devlete küfretmekle geçen insanları karşısına dizmiş, devleti küfür etmeyi takla atarak değiştiren anlayışı devam ettirmeye çalışıyorlar. Ben iki taneyi tespit ettim attım diyor. Demek ki atma yetkin var.

Sözleşmeleri fes edilecek: AYM'den 'uzman çavuş' kararı! Sözleşmeleri fes edilecek: AYM'den 'uzman çavuş' kararı! Haberi Görüntüle

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ SORUŞTURMASI

Burada tetiği çekenin haricindekilerden bir kişi daha, yani hedefimizdeki iki kişi aranıyor. Burada onları da bulacağız ve adalete teslim edeceğiz. Buradaki soruşturmanın selameti açısından söyleyeceklerimiz budur. Sosyal medya dedikoduları üzerinden adım atmak doğru değil. Milletimiz emin olsun, araştırmalar kamuoyu nezdinde bilgilendirme yapılarak ilerleyecektir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading