Bakan Koca: Şebeke suyu içme suyu olarak kullanılmaya elverişli değil
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Hatay’da şebeke suyu, içme suyu olarak kullanılmaya şu aşamada elverişli değildir. Şebeke suyu, şu aşamada ancak günlük kullanıma elverişlidir.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'yi derinden sarsan çifte depremin ardından afet bölgelerindeki su güvenliğine dair önemli mesajlar verdi ve sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
''ÇEVRE SAĞLIĞI EKİPLERİMİZ Hatay’da su güvenliği için çalışmalarını sürdürüyor. Depremden etkilenmeyip ŞEBEKE SUYU verilen bölgelerden TEST için alınan numuneler Sahra Hastanesi bünyesinde kurulan Laboratuvara götürüyor. Suyun kullanıma uygunluğu bu testler sonucu tespit ediliyor.''
KLOR VE TEST İŞLEMLERİ BAKANLIK TARAFINDAN YAPILIYOR
Suların belediyeler tarafından tankerlerle taşındığını belirten Bakan Koca, ''Hatay’da, depremden etkilenen ve şebeke suyu verilemeyen bölgelere ise, su, belediyeler tarafından tankerlerle taşınıyor. TANKERLERLE GETİRİLEN SUYUN klorlanması ve test edilmesi işlemleri de Sağlık Bakanlığı Çevre Sağlığı Ekipleri tarafından yürütülüyor.'' dedi.
''ŞEBEKE SUYU GÜNLÜK KULLANIMA ELVERİŞLİDİR''
''Şebeke suyu, şu aşamada ancak günlük kullanıma elverişlidir.'' diyen Bakan Koca, ''ELİMİZDEKİ SONUÇLARA GÖRE, Hatay’da şebeke suyu, içme suyu olarak kullanılmaya şu aşamada elverişli değildir. Şebeke suyu, şu aşamada ancak günlük kullanıma elverişlidir.'' ifadelerini kullandı.
ÇEVRE SAĞLIĞI EKİPLERİMİZ Hatay’da su güvenliği için çalışmalarını sürdürüyor. Depremden etkilenmeyip ŞEBEKE SUYU verilen bölgelerden TEST için alınan numuneler Sahra Hastanesi bünyesinde kurulan Laboratuvara götürüyor. Suyun kullanıma uygunluğu bu testler sonucu tespit ediliyor. pic.twitter.com/l8d9HdWYVM
— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) February 21, 2023