Yandex Metrica

Bakan Fatih Dönmez'den maden faciasına ilişkin açıklama: Yangın kontrol altında

Bakan Fatih Dönmez'den maden faciasına ilişkin açıklama: Yangın kontrol altında

Son dakika haberleri.. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 41 işçinin şehit olduğu maden faciasına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Dönmez, Amasra'da maden ocağındaki patlama sonrası çıkan yangının büyük oranda kontrol altına alındığını bildirdi. Bakan Dönmez, ilk etapta valiliğin şehit ailelerine yardımlara başladığını, bugün itibarıyla da Türkiye Taş Kömürü Kurumunun ilk ödemelere başlayacağını söyledi.

Gündem

23.01.2024, 19:56

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın'da meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Haberi Görüntüle

''YANGIN BÜYÜK ORANDA KONTROL ALTINA ALINDI''

18 saat içerisinde arama-kurtarma faaliyetlerini sonuçlandırdık. Malesef 41 kardeşimizi şehit verdik. Yaralılarımıza gelecek olursak, Bartın Devlet Hastanesi'nde bir yaralımız var durumu iyiye gidiyor. İstanbul'da 6 hastamızın durumu da Sağlık Bakanımız tarafından takip edildi. Grizu patlaması olarak yapılan ilk değerlendirmenin yapılan çalışmalar sonucu halen değişmeyen bir değerlendirme olduğunu belirtmek istiyorum. Yangından söz etmiştik. Büyük ölçüde kontrol altına alındı. Sönümlenmek üzere giderek şiddetini azaltıyor.

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı John Bass'ı kabul etti Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı John Bass'ı kabul... Haberi Görüntüle

''MADEN FAALİYETİ DURDURULDU''

İki baraj kapısı oksijenin kesilmesi için yapıldı. Maden faaliyeti de tamamen durdurulmuştur. Hukuken müessesemiz bir olay yeri haline dönüşmüştür ve giriş çıkışlar da savcı izni ile yapılmaktadır. Yine devam eden adli ve idari soruşturmalarda olayın tüm yönleriyle aydınlatılabilmesi için gerekli her türlü yardım savcılarımıza ve müfettişlerimize istisnasız yapılacaktır. Yine zaman zaman başka olaylarda olduğu gibi güvenilir doğru bilgi ve belgeye dayanmayan bir takım değerlendirmeleri görüyoruz bunlar sürece de malesef olumsuz yansımakta ve zarar vermektedir. Bu tip değerlendirme ve yorumlardan kaçınılması gerektiğini ifade etmek isterim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında kriz mi var, neden? Açıklama geldi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında kriz mi var, neden?... Haberi Görüntüle

''TBMM'DE BİLGİLENDİRME YAPILACAK''

Yarın TBMM Genel Kurulu'na da burada yaşanan sürece ilişkin bir bilgilendirme yapılacaktır. Şehit ailelerimizi ziyaret ettik, definlerini tamamlamış olduk. Taziye ziyaretlerimizi gerçekleştirdik, sayın Cumhurbaşkanımızın buraya intikaliyle birlikte yardımlarla ilgili bazı talimatları olmuştu. İlk etapta Valiliğimiz şehit ailelerine yardımlara başlamıştık. TTK da yardımlarına bugün itibariyle başlayacaktır. Şehit ailelerinin her türlü ihtiyacı karşılanacaktır. Yöre halkına ve milletimize teşekkür etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız olayı anbean takip etti, desteğini esirgemedi. Kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Birçok siyasi parti lideri acımızı paylaştı, teşekkürlerimi sunuyorum. Burada birlikte olduğumuz Bartın Milletvekilimiz Yılmaz Bey sürecin başından beri yanımızdaydı, teşekkür ediyorum. Vali Hanıma teşekkür ediyorum. Son temennimiz Cenab-ı Hakk'ın bize bir daha bu acıları yaşatmamasıdır.

KPSS şartı yok! Mülakat yok! İŞKUR'dan 114.963 kişiye iş fırsatı! İşte başvuru şartları... KPSS şartı yok! Mülakat yok! İŞKUR'dan 114.963 kişiye iş fırsatı!... Haberi Görüntüle

İLK ÖDEMELER BAŞLIYOR

Bakan Dönmez, ilk etapta valiliğin şehit ailelerine yardımlara başladığını, bugün itibarıyla da Türkiye Taş Kömürü Kurumunun ilk ödemelere başlayacağını söyledi.

7 ilde 7 ilde "Mahzen" operasyonları! Bir suç örgütü daha çökertildi: Çok... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA EKİBİ 6 KİŞİYE ÇIKARILDI

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bartın’daki patlamaya ilişkin iş müfettişlerinden oluşan soruşturma ekibini, iş güvenliği uzmanları ile birlikte 6 kişiye çıkararak genişletti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading