Yandex Metrica

Bakan Dönmez'den Türkiye'nin doğalgaz dağıtım merkezi olmasına ilişkin açıklama

Bakan Dönmez'den Türkiye'nin doğalgaz dağıtım merkezi olmasına ilişkin açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rusya'nın doğalgaz sevkiyatında Türkiye önerisine ilişkin, "Öteden beri gaz merkezi olmaya ilişkin çalışmalarımız vardı. Konuyla ilgili ekiplerimiz çalışmalarını tamamlamak üzere. Yol haritamızı yıl sonuna kadar netleştireceğiz" ifadesini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:59

Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin uluslararası doğalgaz dağıtım merkezi olmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile görüştü Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile görüştü Haberi Görüntüle

"GAZ MERKEZİ OLMAYA İLİŞKİN ÇALIŞMALARIMIZ VAR MI?"

Bakan Dönmez, şunları kaydetti;

Öteden beri gaz merkezi olmaya ilişkin çalışmalarımız vardı. Nitekim 7 boru hattımız, 3'ü FSRU olmak üzere 5 LNG tesisimiz, 2 yer altı doğalgaz depolama tesisimiz bu çalışmaların göstergesi.

İstanbul ücretsiz 23 Nisan konserleri 2024 | Ankara'da, İzmir'de 23 Nisan'da hangi konserler ve ekinlikler var? İstanbul ücretsiz 23 Nisan konserleri 2024 | Ankara'da, İzmir'de 23... Haberi Görüntüle

"YOL HARİTAMIZI YIL SONUNA KADAR NETLEŞTİRECEĞİZ"

Konuyla ilgili ekiplerimiz çalışmalarını tamamlamak üzere. Yol haritamızı yıl sonuna kadar netleştireceğiz.

Bu gece mazota indirim var mı? 25 Nisan motorine indirim mi geldi? Motorin litresi ne kadar? Bu gece mazota indirim var mı? 25 Nisan motorine indirim... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE ANAHTAR BİR ÜLKE KONUMUNDADIR"

Burada önemli olan alıcı ve satıcıyı birlikte düşünmektir. Türkiye, daha önceki projelerde de görüldüğü gibi anahtar bir ülke konumundadır.

Türkiye'de ham petrolün ticaretini rafineriler yapıyor. Özel sektör örneğin TÜPRAŞ var, Star Rafinerisi var. TÜPRAŞ’ın 4 tane rafinerisi var. Onlar da kendi teknik spektlerine ve ticari koşullarına uygun yerlerden tedarik yapıyorlar. Genelde bir yıl öncesinden sözleşmeyle yapılıyor. Yani spot alımları çok fazla değil bu kurumların. Yeni yıla girerken onların alım stratejileri nasıl olacak o ayrı bir konu. Her bir rafineri aylar öncesinden bu yıl ne kadar, hangi kaynaktan ne kadar tüketeceğini planlıyor ve alım anlaşması yapıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading