Yandex Metrica

Avrupa'da havayolu ve enerji krizi devam ediyor! Binden fazla uçuş iptal oldu

Avrupa'da havayolu ve enerji krizi devam ediyor! Binden fazla uçuş iptal oldu

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, Verdi Sendikasının çağrısıyla Münih ve Frankfurt'ta neredeyse tüm uçuşların iptal edildiğini açıkladı. Uçuş iptallerinden 134 bin kişi etkilenecek. Öte yandan, Avrupa'nın farklı ülkelerinde su ve enerji krizi baş gösterdi. 

Gündem

23.01.2024, 19:35

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, Verdi Sendikasının çağrısı neticesinde Frankfurt'ta 32'si bugün, 646'sı yarın olmak üzere toplam 678 uçuşun iptal ediğini açıkladı. Ayrıca, Münih'te de 15'i bugün, 330'u da yarın olmak üzere toplam 345 uçuşun gerçekleşmeyeceği bilgisi de paylaşıldı.

Açıklamada, uçuş iptallerinden muhtemelen 134 bin kişinin etkileneceği kaydedildi.

Açıklamada, grevin etkisinin 28 Temmuz Perşembe ve 29 Temmuz Cuma günü de hissedilebileceği dile getirildi.

Mutabakat zaptı imzalandı: Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili ABD'den ilk açıklama! Mutabakat zaptı imzalandı: Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili ABD'den ilk... Haberi Görüntüle

KRİZ BÜYÜK 

Lufthansa şirketinin yöneticilerinden Michael Niggemann, seyahat döneminin ortasında yapılan uyarı grevini eleştirerek, olumlu devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde iki günlük müzakerelerden sonra gerilimi tırmandırmanın büyük hasara yol açtığını ifade etti.

Verdi Sendikası, Almanya'daki havalimanlarında, Lufthansa'da çalışan yaklaşık 20 bin yer personeline yarın yerel saat ile 03.45'ten 28 Temmuz Perşembe günü saat 06.00'ya kadar uyarı grevi çağrısı yapmıştı.

WhatsApp'a yeni özellik mi geldi 2024? WhatsApp'a gelen özellik ne? WhatsApp'a yeni özellik mi geldi 2024? WhatsApp'a gelen özellik ne? Haberi Görüntüle

SENDİKA YÜZDE 9,5 ORANINDA ÜCRET ARTIŞI TALEP EDİYOR

Sendika, 12 ay için yüzde 9,5 oranında ücret artışı talep ediyor. Lufthansa'nın ise çalışanlara iki aşamalı olarak 18 ay için toplam 250 avro maaş artışı önerdiği aktarıldı.

Çanakkale Gelibolu'da petrol mü bulundu 2024? Çanakkale'de kaç metreküp petrol bulundu? Çanakkale Gelibolu'da petrol mü bulundu 2024? Çanakkale'de kaç metreküp petrol... Haberi Görüntüle

GAZPROM, AVRUPA'YA GAZ AKIŞINI SINIRLANDIRDI

Avrupa'nın çözüme uğraştığı en büyük krizlerden biri de kuşkusuz ki enerji krizi. 

Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Akım için kullanılan Portovaya kompresör istasyonundaki Siemens türbin motorunun teknik nedenlerden ötürü durdurulduğu belirtildi.

Açıklamada, 27 Temmuz'dan itibaren Portovaya kompresör istasyonu üzerinden günlük azami 33 milyon metreküp doğal gaz sevk edilebileceği bildirildi.

Avrupa Birliği, Gazprom'un bu kararını 'siyasi bir karar' şeklinde yorumladı. 

Enerji uzmanları, kış aylarında enerji krizinin çok daha derinleşeceğini ifade etti. 

Katy Perry'e canlı yayında ne oldu? Katy Perry canlı yayında elbisesi mi koptu? Katy Perry'e canlı yayında ne oldu? Katy Perry canlı yayında... Haberi Görüntüle

GAZ FİYATLARI REKOR SEVİYEDE YÜKSELDİ

Rusya'nın Avrupa'ya gaz akışını sınırlandırma kararının ardından Avrupa'da megavatsaat başına 196 avroya ulaşan doğal gaz fiyatı, dört buçuk ayın en yüksek seviyesine çıktı.

14 ilde FETÖ'ye KISKAÇ operasyonu! 50'den fazla şüpheli enselendi 14 ilde FETÖ'ye KISKAÇ operasyonu! 50'den fazla şüpheli enselendi Haberi Görüntüle

FRANSA İÇME SUYU KULLANIMINI KISITLADI

Fransa'da, son haftalardaki aşırı sıcak hava dalgalarına, yıl başından bu yana yağış eksikliğinin eşlik etmesiyle artan kuraklık nedeniyle alarm verilirken, ülke genelinde 86 bölgede şebeke suyunda kısıtlamaya gidildi.

Fransız BFM TV'de yer alan bir haberde, söz konusu önlemlerin yılın bu mevsimi için "istisnai bir fenomen" olduğu kaydedildi. Haberde, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların düşmesinin beklenmediği aktarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading