Yandex Metrica

Asos operasyonunun detayları ortaya çıktı! 10'dan fazla hava aracı görev aldı

Asos operasyonunun detayları ortaya çıktı! 10'dan fazla hava aracı görev aldı

Irak'ın kuzeyindeki Asos'a yönelik operasyonun detayları ortaya çıktı. TSK'nın hava operasyonunda savaş uçaklarının yanı sıra tanker uçakları, Havadan İhbar Kontrol uçağı ile İHA'lar da görev aldı.

Gündem

23.01.2024, 19:52

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şırnak'ta dün gazetecilere yaptığı açıklamada, Asos'taki 16 mağaranın hava harekatıyla vurulduğu bilgisini paylaşmıştı. Irak'ın kuzeyinde Kandil'in güneyine denk gelen, sınırdan 140 kilometre derinlikteki hedeflerin imha edildiği harekatın detayları ortaya çıktı.

Gönül Dağı yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu 13 Nisan Cumartesi? Gönül Dağı yeni bölüm ne zaman? Gönül Dağı yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu... Haberi Görüntüle

140 KM DERİNLİKTEKİ 16 HEDEF VURULDU

Harekat emrinin verilmesiyle uçaklar yurt genelindeki 3 farklı üsten kalkarak, Irak sınırından 140 kilometre derinlikteki Asos'taki 16 hedefi tam isabetle eş zamanlı vurdu.

Bolu'da can pazarı! İki minibüs çarpıştı 3'ü ağır 15 yaralı! Bolu'da can pazarı! İki minibüs çarpıştı 3'ü ağır 15 yaralı! Haberi Görüntüle

TOPLANTI YERİ İMHA EDİLDİ

Operasyonda, barınak, sığınak, mağara, tünel ve mühimmat depolarının yanı sıra örgüt yöneticilerinin sözde karargah olarak kullandığı toplantı yeri de imha edildi. Uçakların havada yakıt ikmali yaptığı harekatta vurulan hedeflerin bazılarında birbiri ardına çoklu patlamalar meydana geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net yanıt: İsrail ile ticaret işi bitti Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net yanıt: İsrail ile ticaret... Haberi Görüntüle

10'DAN FAZLA HAVA ARACI GÖREV YAPTI

Sadece teröristler ve onlara ait hedeflerin vurulduğu harekatta, savaş uçaklarının yanı sıra tanker uçakları, HİK uçağı ile İHA'ların da bulunduğu 10'dan fazla hava aracı görev aldı. Hava harekatında büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldı.


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading