Yandex Metrica

Ara tatilin ardından okullar açılıyor! Kaç sınıf kapalı?

Ara tatilin ardından okullar açılıyor! Kaç sınıf kapalı?

Son dakika haberi... Okullar ara tatilin ardından yarın açılıyor. Milli Eğitim Bakanı Özer okullardaki son durum verilerini açıkladı. Buna göre 850 bin sınıftan sadece 66'sı kapalı.

Gündem

23.01.2024, 18:20


Son dakika haberi...  Okullar bir haftalık ara tatilinden sonra yarın yeniden yüz yüze eğitime başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 9 günlük ara tatilin ardından yarın yeniden başlayacak yüz yüze eğitimle ilgili açıklama yaptı. 

Son dakika: AFAD duyurdu: Tokat'ta korkutan deprem! Son dakika: AFAD duyurdu: Tokat'ta korkutan deprem! Haberi Görüntüle

KAÇ SINIF KAPALI OLACAK?

Bir haftalık ara tatil nedeniyle kapalı olan sınıfların da sürelerini tamamladıklarını belirten Bakan Özer, 22 Kasım 2021 tarihi itibariyle 850 bin sınıftan sadece 66’sının kapalı olacağını belirtti. Diğer tüm sınıfların yüz yüze eğitime devam edeceklerinin altını çizdi. 

okul sinif

Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu nedir? Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu... Haberi Görüntüle

ÖĞRETMENLERDE AŞI ORANI YÜZDE 93

Öğretmenlerin aşı oranları hakkında da bilgi veren Bakan, bu konuda sürekli artış olduğunun altını çizdi.  Özer, en az iki doz aşı olmuş öğretmen oranının yüzde 88’e yükseldiğini belirtti.

“6 Ağustos tarihinde en az iki doz aşı olmuş öğretmen oranı yüzde 60 idi. Bugün itibari ile bu oranın yüzde 88’e çıkmış olması oldukça önemli. Diğer taraftan aşı olmadan hastalığı geçirerek antikor oluşturmuş öğretmen oranı ise yüzde 5’ler civarında. Dolayısıyla, en az iki doz aşı olmuş ve aşı olmadan antikora sahip öğretmen oranımız yüzde 93’ler seviyesinde.

Eğitim sistemimizdeki öğretmen sayımızın büyüklüğü dikkate alındığında bu oran yaklaşık 1 Milyon 116 bin öğretmenimize karşılık gelmekte. Şu anda okullarımızı yüz yüze açık tutmadaki en büyük avantajımız, öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının oldukça yüksek olması.”

Üsküdar- Samandıra metro arızası düzeldi mi, son durum ne? Üsküdar- Samandıra metro arızası düzeldi mi, son durum ne? Haberi Görüntüle

''KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ''

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “6 Eylül 2021 tarihinde tüm sınıf seviyelerinde, haftada beş gün yüz yüze eğitime başladık ve 2,5 aylık sürecin ardından takvimde öngörülen bir haftalık ara tatile girdik. Öğrenci ve öğretmenlerimiz, ara tatil haftasında dinlenme imkânı buldular. Öğretmenlerimiz bu bir haftalık zaman diliminde mesleki gelişim eğitimlerine uzaktan dijital ortamdan devam edebildiler. Dolayısıyla öğretmenlerimiz de bu bir hafta okullara gitmediler. Şimdi, kaldığımız yerden aynı kararlılıkla ve tüm sağlık önlemlerimize uyarak devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim dönemi diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading