Yandex Metrica

Andrey Karlov'un katili Kanada'da gizleniyor: Avukatı ise CHP Genel Merkezi'nde!

Fetullahçı Terör Örgütü, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u Aralık 2016'da planlı bir suikastle öldürttü. Tetikçi olarak Mevlüt Mert Altıntaş'ın kullanıldığı suikaste ilişkin tüm planları FETÖ'nün TSK-MİT mahrem imamlarından Cemal Karaata hazırladı. 15 Temmuz sonrası Türkiye'den kaçan Karaata şimdi Kanada'daki bir gaybubet evinde saklanıyor. Mahrem imamın aile fotoğrafına girmiş sırdaş avukatı Demir Akan ise 14 Mayıs seçim gecesi CHP Genel Merkezi'ndeydi.

Gündem

02.04.2024, 10:48

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi emrini tetikçi Mevlüt Mert Altıntaş'a veren FETÖ mahrem imamı Cemal Karaata şu anda Kanada'da saklanıyor. 19 Aralık 2016 tarihinde Ankara'daki Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşen suikasta ilişkin soruşturmanın baş şüphelisi, FETÖ'nün medya tetikçilerinden Said Sefa ile birlikte Kanada'da ikamet ediyor. 

Örgüt içerisinde 'Sadık' ve 'Yavuz' kod isimlerini kullanan Karaata, FETÖ'cü Mevlüt Mert Altıntaş'ın gerçekleştirdiği suikastı en ince ayrıntısına kadar planlayan isim olarak biliniyor.

Cemal Karaata

Karlov'un öldürülmesine ilişkin yürütülen 28 sanıklı soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve 3 sanık 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet, 2 sanık 1'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Davada yargılanan FETÖ üyesi Emrullah Uslu, Hamza Sevinç, Cemal Karaata, Cengiz Özkan, Burak Yusmak, Murat Tokay, Şerif Ali Tekalan ve Temel Alsancak hakkındaki dosyalar ise ayrıldı. Türk ve Rus istihbaratlarının ortak çalışması sonucu suikastın arkasındaki en kritik ismin bir dönem Türkiye'de FETÖ'cü militanlara mahrem imamlık yapan Cemal Karaata olduğu tespit edildi. 

Sayna Soleimanpour kimdir? Uraz Kaygılaroğlu'nun sevgilisi nereli? Sayna Soleimanpour kimdir? Uraz Kaygılaroğlu'nun sevgilisi nereli? Haberi Görüntüle

FETÖ'nün emniyet teşkilatına sızdırdığı isimlerden Mevlüt Mert Altıntaş, aldığı talimat gereği Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u öldürmüştü.

Nisan ayında sıcaklık rekoru! 39 dereceyi gördüler Nisan ayında sıcaklık rekoru! 39 dereceyi gördüler Haberi Görüntüle

LÜKS BİR TEKNEYLE İZMİR'DEN AVRUPA'YA

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızan örgüt üyelerine talimat veren FETÖ sorumlularından biri olan Cemal Karaata, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatlarını bizzat yerine getiriyordu. Örgütün eski mahrem sorumlularından Erkan Irmak, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cemal Karaata ile ailesini birkaç gün boyunca evinde misafir ettiğini, sonrasında Karaata'nın İzmir sahilinden lüks bir tekneyle adalara, oradan da Avrupa'ya firar ettiğini anlatmıştı. 

'Sadık/Yavuz' kod adlı Cemal Karaata, Avrupa'ya firarının ardından soluğu Kanada'da aldı. Rus istihbaratının takibinden dolayı bu ülkede CIA destekli FETÖ tarafından belirlenmiş bir gaybubet evinde barınan Karaata, bulunduğu noktadan Türkiye'ye karşı kara propaganda faaliyeti sürdürüyor. 

Patiswiss şirketi kimin? Patiswiss ne kadar vergi ödüyor 2024? Patiswiss şirketi kimin? Patiswiss ne kadar vergi ödüyor 2024? Haberi Görüntüle

Cemal Karaata (en sağda) ve yanında aileden avukatı Demir Akan var.

Uçuruma yuvarlanan minübüs alev alev yandı! Çok sayıda ölü ve yaralı var! Uçuruma yuvarlanan minübüs alev alev yandı! Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

SEÇİM GECESİ CHP BİNASINDA BAKIN KİM VARDI?

FETÖ mahrem imamı Cemal Karaata'nın aile fotoğrafında yanında görülen bir kişi dikkat çekiyor. Bu kişinin Karaata'nın en yakınındakilerden ve aynı zamanda Türkiye'de iken FETÖ mahrem imamının avukatlığını yapan Demir Akan olduğu öğrenildi.

Ankara Barosu avukatlarından Akan, yıllar sonra ilginç bir karede ortaya çıktı. Andrey Karlov'un katillerinin en yakınındaki isim, 14 Mayıs 2023 seçim gecesi CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'nun yardımcıları Muharrem Erkek ile Selin Sayek Böke'nin yanıbaşındaydı. 

FETÖ mahremi Cemal Karaata'nın aile fotoğrafındaki avukat Demir Akan, CHP yönetimine seçim işleriyle ilgili hukuki danışmanlık yapıyor. Akan'ın hukuk bürosunu Atatürk imgeleriyle süslediği görülüyor. O esnada Kanada'da firari olarak ikamet etmekte olan eski müvekkili ise Türkiye'ye karşı kara propaganda faaliyeti yürütüyor.

 

Avukat Demir Akan

Dünyanın gözü bu görüşmede! Gazze için diplomasi trafiği: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniye ile görüştü Dünyanın gözü bu görüşmede! Gazze için diplomasi trafiği: Cumhurbaşkanı Erdoğan,... Haberi Görüntüle

'ISKENCERAPORU' HESABIYLA TROLLÜK YAPIYOR

17/25 Aralık darbe girişimi sırasında muhalefetin gözde hesaplarından 'fuatavni'yi yöneten FETÖ'cülerden 'Semih' kod adlı Uğur Nurcan'la birlikte 'iskenceraporu' adlı Twitter hesabını yöneten Karaata, tüm bu suçlara Kanada hükümetinin bilgisi dahilinde imza atıyor. Demirören Haber Ajansı'na bilgi veren güvenlik kaynaklarına göre Kanada hükümeti, Karlov suikastının planlayıcısı Karaata'nın ülkedeki varlığındın haberdar ve sözkonusu FETÖ'cünün faaliyetlerine sessiz kalıyor. 

Karaata'nın Kanada polisince henüz yakalanıp Türkiye'ye teslim edilmemiş olmasının uluslararası barış ve güvenliği sağlamak için tüm devletlerin kabul ettiği Viyana Sözleşmesi'ne aykırı bir tutum olduğu kaydediliyor. Cemal Karaata hakkında Türkiye'de 'Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme', 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme', 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'Tasarlayarak öldürme', 'Kasten öldürme' suçlarından yakalama kararı bulunuyor. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nde bir dönem kritik pozisyonlarda görev almış 'mahrem imamlar'dan Salim Zeybek, Özgür Kaya ve Erkan Irmak yaşadıkları pişmanlıkla birlikte önemli ifşaatlarda bulunmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading