Yandex Metrica

Anadolu Yıldızı 2021 Tatbikatı'nın fiili bölümü neticelendirildi

Anadolu Yıldızı 2021 Tatbikatı'nın fiili bölümü neticelendirildi

Anadolu Yıldızı 2021 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı'nın fiili bölümü, kara safhasının tamamlanmasıyla neticelendirildi.

Gündem

23.01.2024, 18:07

İzmir Menemen Dumanlı Dağı'nda gerçekleştirilen yeni safhada, Kara Kuvvetlerinden 1 arama kurtarma helikopteri, Hava Kuvvetlerinden 1 arama kurtarma helikopteri ve uçağı, Jandarma Genel Komutanlığından 1 Jandarma Özel Arama Kurtarma Dağcılık Timi ve 1 helikopter görev aldı.

Senaryo gereği, jandarma ihbar hattına, Dumanlı Dağı mevkisinde 6 dağcının kaybolduğu, grubun ikiye ayrıldığı ve birbirlerine ulaşamadıkları bilgisi geldi.

İhbar üzerine Menemen İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından karadan arama kurtarma harekatı başlatıldı.

Acil Konum Belirleme Sistemi ile dağcıların yaklaşık koordinatları belirlendi. Bölgenin dağlık olması nedeniyle 1 jandarma arama kurtarma helikopteri ile Jandarma Özel Arama Kurtarma Dağcılık Timi görevlendirildi.

Kamp alanına ulaşan ekipler, dağcıların burada olmadığını belirledi. Bunun üzerine Hava Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nden yardım talebinde bulunuldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi ile koordine sağlanarak arama kurtarma harekatı başlatıldı.

Dağcılık timi, yaralı 2 kazazedeye ulaştı. Havai hatla daha uygun bir bölgeye getirilen dağcılar, helikopterle tahliye edildi.

Karadan hastaneye intikalin mümkün olmadığı yerlerdeki 4 dağcı da helikoptere alınarak hastaneye götürüldü.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading