Yandex Metrica

Amerika'nın kirli 14 Mayıs planı! Sosyal medyada değil sahada da operasyon var

Amerika'nın kirli 14 Mayıs planı! Sosyal medyada değil sahada da operasyon var

ABD, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimle ilgili operasyonu sadece sosyal medya üzerinden yürütmüyor. Sahadaki anket çalışmaları da bir operasyona hizmet ediyor. Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin, ABD'li şirketlerin seçim öncesi anketler aracılığı ile yaptığı operasyona dikkat çekti.

Gündem

23.01.2024, 20:37

Türkiye, 14 Mayıs tarihinde sandık başına gidecek ve vatandaşlar oy kullanacak. Seçimlere iki aydan kısa bir süre kalırken dünya medyası da Türkiye'deki seçim sürecini yakından takip ediyor.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde ABD'nin sosyal medya üzerinden yaptığı seçim operasyonu ortaya çıkmıştı. ABD'nin kurguladığı operasyonun sadece sosyal medya aracılığı ile değil, anket çalışmalarıyla da sürdüğü öğrenildi. 

Sosyal medyada iktidara nasıl operasyon çekildiği, bazı hesapların nasıl görünmez hale getirildiği, bazılarının ise adeta uçurulduğunu tüm detaylarıyla gözler önüne serildi.

Konuya ilişkin bir yazı kaleme alan Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, şu ifadeleri kullandı;

''İki hafta önce bu köşeden “Obama’nın sosyal medya ekibi Türkiye’de” diye yazdık. Sosyal medyada iktidara nasıl operasyon çekildiğini, bazı hesapların nasıl görünmez hale getirildiğini, bazılarının ise adeta uçurulduğunu tüm detaylarıyla anlattık.''

TBMM'de İliç için ikinci toplantı! Komisyon üyesi Resul Kurt: 'Bu konuyu siyasete bulaştırmadan araştırmalıyız' TBMM'de İliç için ikinci toplantı! Komisyon üyesi Resul Kurt: 'Bu... Haberi Görüntüle

YAVUZ AĞIRALİOĞLU OPERASYONU

İnanmayanlar için Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamalarını örnek gösteren Zafer Şahin, ''İnanmayan “Hadi canım sende… Ne işi olur ABD’nin bizim seçimlerle” diyenler çarşamba günü neyin ne olduğunu bizzat deneyimledi. İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu’nun altılı masayı adeta bombaladığı açıklamaları Twitter gündeminde yoktu! Bütün Türkiye’nin konuştuğu bir meselesinin Twitter gibi aşırı siyasi bir mecrada gündem olmaması mümkün mü? Ama olmadı.''

Fırat Kalkanı bölgesine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Fırat Kalkanı bölgesine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

AMERİKAN ANKETLERİNE DİKKAT!

Amerikan anketlerine dikkat çeken Şahin, ''Sanmayın ki ABD sadece sosyal medyadan seçime etki etmeye çalışıyor. Bir de anketler üzerinden yürütülen sinsi bir çalışma var. ABD’nin dünyaca ünlü bir danışmanlık firması Türkiye’nin çeşitli kentlerinde bir süredir anketler yaptırıyor. Türk firmalara ABD’den yollanan sorularla adeta sokağın röntgenini çekiyorlar.'' ifadelerini kullandı.

Danıştay Başkanlığı'na yeniden Zeki Yiğit seçildi Danıştay Başkanlığı'na yeniden Zeki Yiğit seçildi Haberi Görüntüle

2018'İ HATIRLAYANLAR İYİ BİLİR

Hatırlayanlar iyi bilir. 2018 seçimlerinde iktidar partisine yüksek oy çıkan mahalle ve sokaklarda yoğunlaşan anketçilerin topladığı veriler ABD’li firmaya teslim ediliyordu. İlk anketten 10 gün sonra o evlere anketçilerin dahil olmadığı ikinci ziyaretler gerçekleştiriliyordu. Ve siyasi tercihleri değiştirilmeye çalışılıyordu. Seçim sonrasına yönelik vaatler havada uçuşuyordu. Çok ince bir siyaset mühendisliği çalışması bu ve çok da pahalı. Ama bunun bir önemi yok. Hiçbir masraftan kaçınmıyorlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading