Yandex Metrica

Altun'dan Deutsche Welle'nin yalan haberine tepki: İlişkileri zehirliyorsunuz

Altun'dan Deutsche Welle'nin yalan haberine tepki: İlişkileri zehirliyorsunuz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Alman yayın organı Deutsche Welle'nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ilgili ortaya attığı iftiraya sert tepki gösterdi. Deutsche Welle'nin yalan haberlerle Türkiye-Almanya ilişkilerini zehirlediğini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 18:11

Alman yayın organı Deutsche Welle, Türkiye'ye yönelik açık manipülasyonlarını sürdürüyor. Sık sık provokasyona dönük servis edeb DW,  Türkiye'de bir iletişim operasyonu yürütüyor. Alman yayın kuruluşu bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'istenmeyen adam' ilan ettiği 10 büyükelçiyle ilgili yalan bir habere imza attı. 

Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörü tutuklandı Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörü tutuklandı Haberi Görüntüle

DW'DEN 'İSTENMEYEN ADAM' YALANI

DW, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yüz yüze görüşmeyi ve büyükelçilerin 'istenmeyen kişi' ilan edilmesi kararını kabine toplantısı sonrasına bırakmayı tercih ettiği iddiasını ortaya attı. Bu iddiaya internet sitesinde yer veren Alman Deutsche Welle, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından da yalanlanmasına rağmen ilgili haberi güncellemedi ve sosyal medya hesabından da paylaşmayı sürdürdü. 

Bursa planlı su kesinti listesi: 27 Nisan Cumartesi BUSKİ duyurdu! O ilçelerde su olmayacak Bursa planlı su kesinti listesi: 27 Nisan Cumartesi BUSKİ duyurdu!... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE-ALMANYA İLİŞKİLERİNİ ZEHİRLİYORSUNUZ'

Deutsche Welle'nin yalan haberciliğine İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan sert tepki geldi. Sosyal medya hesabından DW'nin paylaşımını alıntılayan Altun, "Dışişleri Bakanımız bu sözde haberi dün gece yalanladı. Buna rağmen bu yalanda ısrar ediyorsunuz. Amacınız, habercilik yapmak olsa bu sözde haberi geri çeker ve özür dilerdiniz.'' ifadelerini kullandı.

Altun DW'nin yalan haberleriyle ikili ilişkilere zarar verdiğini söyledi. İletişim Başkanı Altun Sadece 'yalan haber' yapmıyor, Türkiye-Almanya ilişkilerini de zehirliyorsunuz." açıklamasında bulundu. 

Deutsche Welle, Türkiye'de yaşanan sel ve yangın haberlerinde de operasyon haberciliği yapmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading