Yandex Metrica

Yayın organı değil istihbarat örgütü

Yayın organı değil istihbarat örgütü

Alman DW; söz konusu Türkiye olunca tarafsızlığı bırakıp kasıtlı bir manipülasyona girişiyor. Bu ısrarlı tavrını sel felaketinde de sürdürdü. Kitleleri provoke ediyor, yalan haberler servis ediyor, gerçekleri saptırıyor, belli bir ajanda doğrultusunda iletişim operasyonu yürütüyor. 

Dünya

13.03.2024, 00:29

Alman medya kuruluşu Deutsche Welle (DW), Türkiye'deki Türkçe yayın organlarında muhalefetin söylemleri üzerinden yaptığı ve tarafsızlıktan uzak haberleriyle tepki toplamaya devam ediyor. DW'nin yayınları medya ve ifade özgrülüğünün çok ötesinde bir tür iç operasyon haline geldi. Kitleleri manipule ediyor, yalan haberler servis ediyor, gerçekleri saptırıyor, belli bir ajanda doğrultusunda iletişim operasyonu yürütüyor. 

Radyo, televizyon ve internet haberciliği ile bilinen Alman medya kuruluşu Deutsche Welle, Türkçe yayın yaptığı mecralarda Türkiye aleyhine yaptığı yanlı haberlerle her geçen gün değer kaybı yaşıyor. Alman Deutsche Welle, Türkiye'dek muhalefetin söylemleriyle sergilediği yanlı tavrı, son günlerde Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketinde de muhafaza etti. 

'Sübyancı'ya mahkemeden rekor tazminat: Tam 7 milyon 200 bin lira! 'Sübyancı'ya mahkemeden rekor tazminat: Tam 7 milyon 200 bin lira! Haberi Görüntüle

SÖZ KONUSU ALMANYA OLUNCA TARAFSIZ, TÜRKİYE OLUNCA YANLI HABER

Almanya'da geçtiğimiz haftalarda yaşanan sel felaketleri sebebiyle ülkede hayata geçirilen yardım/destek kampanyalarını son derece normal bir haber diliyle aktarırken, Batı Karadeniz'deki sel felaketi nedeniyle afet bölgesine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı komuşmayı ve bahsi geçen resmi yardım kampanyalarını da her zamanki gibi çarpıtarak verdi.

Almanya'daki sel baskınları sonrasında zararların karşılanmasına yönelik düzenlenen ve televizyon ekranlarından IBAN numarası paylaşılarak yapılan çalışmaya ilişkin hiçbir olumsuzluk yazmayan ve Almanya'da muhalefet yokmuş gibi bir anlayış sergileyen DW, Türkiye'deki sel felaketinde söz konusu olan resmi yardım kampanyalarını "karar muhalefetin tepkisine neden oldu" ifadesiyle servis etti.

Aynı DW, Almanya'daki sel baskınlarında zarar görenlere Alman Futbol Birliği ve Alman Futbol Ligi tarafından 3 milyon euro yardım aktarıldığında bunu Alman muhalefetinin diliyle aktarmadı.

Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini ateşledi Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini... Haberi Görüntüle

PANDEMİ DÖNEMİNİN BAŞLANGICINDA AYNI OPERASYON SAHNEDEYDİ

Alman Dw'nin Türkiye'ye yönelik operasyonları bununla sınırlı değil. Geçtiğimiz yıl Kovid-19 virüsü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'nin de gündemindeyken ve pandemi döneminin en başından itibaren devletin tüm yetkili kurumlarıyla seferberlik halinde önlemler alınırken, DW Türkçe, ülkedeki yayınlarında gerçeklikten çok uzak, toplumu karamsarlığa ve iç gerginliklere itme amacı taşıyan yayınlarıyla zihinlere kazındı. DW, Türkiye'nin Kovid-19 gündemini kara bir senaryo çizerek haberleştirirken, bunu çok normakmiş gibi servis etti.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading