Yandex Metrica

Alman bakan gidiyor, kimyasalcılar geliyor: Ekrem İmamoğlu 2023 kampanyasına başlıyor!

Alman bakan gidiyor, kimyasalcılar geliyor: Ekrem İmamoğlu 2023 kampanyasına başlıyor!

Alman bakan Lührmann önce Meral Akşener'e gitti, daha sonra Ekrem İmamoğlu'nun kapısını çaldı. Ziyareti gizlemeye çalışan İmamoğlu, yeni bir Saraçhane gösterisi için tüm İBB personelini ve İstanbulluları şu sloganla mitinge çağırdı: Milletin Seçtiğini Millet Değiştirir...

Gündem

23.01.2024, 20:16

Altılı Masa'nın toplantısı öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i Ankara'da ziyaret eden Alman bakan Anna Lührmann dün de İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile görüştü. Akşener ile İmamoğlu'nun Saraçhane gösterisine destek niteliğindeki temas, Lührmann'ın sosyal medya paylaşımıyla ortaya çıktı. 

İmamoğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında ziyaret eden Almanya'nın AB İşleri Bakanı Lührmann, muhatabı hakkında verilen mahkeme kararını eleştirerek Twitter'daki paylaşımında şunları yazdı:

"Türkiye ziyaretimin ikinci gününde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldim. Hakkında, siyasi yasak getirilmesiyle sonuçlanabilecek şaibeli bir dava sürüyor. Türkiye'de yaklaşan seçimler göz önüne alındığında, demokratik rekabetin adil oyun kurallarına ihtiyacı olduğu açıktır. Partilerin veya adayların seçimden önce keyfi olarak oyundan alınması son derece sorunlu olacaktır. Bu durum potansiyel adaylar için de geçerlidir."

Bayram tatilinin acı bilançosu belli oldu! Bakan Yerlikaya rakamlarla duyurdu Bayram tatilinin acı bilançosu belli oldu! Bakan Yerlikaya rakamlarla duyurdu Haberi Görüntüle

KAMPANYA SLOGANINI BELİRLEDİ 

Öte yandan, Ekrem İmamoğlu'nun Alman bakanla görüştüğünü herkesten saklamaya çalışması dikkat çekti. İBB'deki görüşmelerini ve programlarını genellikle sosyal medya hesabından yayınlayan İmamoğlu, Anna Lührmann'la görüşmesine ilişkin ne metin ne de görüntü paylaştı. İmamoğlu, bu görüşmeden hemen sonra dikkat çekici bir mesaja imza attı: "Milletin Seçtiğini Millet Değiştirir! İstanbul için Adalet, Türkiye için Adalet"

Akşam saatlerinde Galatasaray-Ankaragücü maçını izleyen İmamoğlu, bugün ise yayınladığı vidyo mesajla tüm İBB çalışanlarını ve tüm İstanbulluları, yarın hizmete alınacak Dudullu-Bostancı Metrosu'nun açılış törenine davet etti.

Yeni bir Saraçhane gösterisine dönüşmesi beklenen açılışa ilişkin yapılan çağrı, daha öncesinde 'Milletin Seçtiğini Millet Değiştirir' sloganı da düşünüldüğünde İmamoğlu'nun CHP ile ipleri kopararak Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde işaret olarak algılandı. 

Murat Aydın’dan Beykoz Belediyesi’nin borç iddialarına rakamlarla tek tek cevapladı! Murat Aydın’dan Beykoz Belediyesi’nin borç iddialarına rakamlarla tek tek cevapladı! Haberi Görüntüle

BİR ZİYARET DE 'KİMYASALCI' EKİPTEN

Dün Alman bakan Lührmann'ın ziyaret ettiği İBB Başkanı İmamoğlu'na bir ziyaret de Türk Tabipler Birliği'nden (TTB) geldi. TTB heyetiyle İmamoğlu görüşmesinin ana gündemi, terör örgütü PKK ile mücadele eden Mehmetçiğe 'kimyasal silah' iftirası atmış Şebnem Korur Fincancı hakkındaydı.

Vedat Bulut, Taner Gören, Nergis Erdoğan'dan oluşan TTB heyeti, TTB Başkanı Fincancı'nın yargılandığı davanın 11 Ocak'taki duruşmasına İmamoğlu'nu davet etti. İmamoğlu'nun Türk askerlerine kimyasal iftirası atanlara destek verip vermediği şimdilik bilinmiyor.

Altılı Masa'daki adaylık entrikalarını anlatan animasyon sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading