Önce Cumhurbaşkanı seçilmek için yüzde 50+1 seçilme şartında değişiklik söylentisi, ardından erken seçim propagandası, son olarak ekonomik kriz beklentisi... Türkiye muhalefeti rutin dışı yollardan iktidar olma tartışmasına her geçen gün yeni bir madde ekliyor. Ancak Türkiye'de özellikle sosyal medya üzerinden başlatılan ve sokağı umutsuzluğa sürüklemeyi hedefleyen propagandaların arkasında yatan ısrarcı operasyonların amacı, muhalefetin iktidar oyunlarını gölgelemek.
Okul alışverişine gitti sırra kadem bastı: 13 yaşındaki Sevda her...50+1 MUHALEFETİN OYUNUNU BOZUYOR
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sırasında sistem konusunda bir değişiklik tartışması açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bunların hepsi maalesef yalan dolan. Bu konularla, özellikle Anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur. O konuda değişikliğe gidilirse parlamento gider." açıklamasıyla konuyu kapattı.
Karamollaoğlu'nun 'açtığı' bu suni tartışma muhalefeti umutlndırdı. Elbette CHP, İYİ Parti ve HDP’nin parlamenter sistemde ısrarı ve 50+1 tartışmasını köpürtmeleri boşuna değil. Yüzde 50+1'de istedikleri gibi bir sonuç alamamak endişesi muhalefeti endişelendiriyor. Bunun en temel nedeni de Millet ittifakı içinde yaşanan şeffaflık tartışması.
Bunların Meclis'te ne işi var? DEM Partili başkandan skandal: Öcalan...İYİ PARTİ TABANINA KARŞI ZORDA
Parlamenter sistem CHP, İYİ Parti ve HDP'yi yan yana gelmeye zorlamıyor. Yani şu an ittifakın en zorlu sınavı haline gelen şeffaf ittifak ve HDP'nin gizli değil görünür aktör olarak tanınması 50+1 sistemi için mecbur hale geliyor. Milliyetçi tabana hitap ettiği iddiasıyla siyasi tutum belirleyen İYİ Parti'nin HDP’nin baskın dayatmalarına karşı tabanında açmazlara neden olan sessizliğinin sebebi de 50+1'lik seçim sistemi. Çünkü pazarlıklar seçimden önce yürütülüyor ve seçmen her şeye olduğu gibi tanık oluyor.
Sosyal medya fenomeni yapay zekaya takıldı! 550 bin TL ceza...''50+1 TARTIŞMASI TUTMADI, ERKEN SEÇİM DİYELİM''
50+1 denemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yalanlamasıyla suya düşen CHP ve İYİ Parti, bu kez sosyal medya kampanyasını da barındıran yeni bir erken seçim kampanyası başlattı. Gerekçe ekonomideki gidişattı. Ancak bu baskın gündem oluşturma çabalarındaki görünür panik, aslında muhalefetin özellikle İYİ Parti'nin, son dönemde seçmenin gözünde giderek itibarsızlaşan pozisyonunu silikleştirerek 'Erdoğan gitmeli' tartışmasına odaklamaktı.
Bakan Kurum'dan Vaniköy'deki kaçak villa açıklaması: Tek dertleri şov yapmakEKONOMİDEKİ SUNİ YÜKSELİŞ MUHALEFETİ UMUTLANDIRDI
Terörle mücadeleye 'hayır' diyen CHP ve şehit yakınına küfreden İYİ Parti’nin HDP’yle tüm ilişkisi deşifre olurken, muhalefetin ekonomik kriz operasyonunda başka sarılacak dalı kalmıyor. Muhalefetin ekonomi bahanesiyle erken seçim tartışması açmasını da, Merkez Bankası'nın beklenti dahilinde olan kararıyla dövizin 'beklenmedik' bir sıra dışılıkla ani yükselişini de aynı pencereden görmek mümkün. Muhalif yayın organlarında yer alan ''AK Parti gidecek dolar düşecek'' iddiasındaki özgüven bile, ekonomide yaşananların operasyo nel boyutunu gözler önüne serecek cinsten.