Yandex Metrica

AK Parti'den son dakika seçim açıklaması: Sandıklar 14 Mayıs'a yetişmezse...

AK Parti'den son dakika seçim açıklaması: Sandıklar 14 Mayıs'a yetişmezse...

Deprem nedeniyle seçimlerde erteleme ihtimalinin doğması siyaset kulislerini hareketlendirdi. AK Parti kurmaylarına göre YSK, hazırlıklarını 14 Mayıs'a yetiştirebilirse sorun yok; bu olmazsa yeni bir tarih gündemde.

Gündem

23.01.2024, 20:27

Asrın Felaketi olarak nitelenen büyük depremin ardından seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği büyük tartışma konusu oldu. Altılı Masa paydaşları enkaz başında verdikleri mesajlarla sık sık 'seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini' dile getirdi. Deprem sonrası oluşan kriz ortamı sonrası konuyu ele alan AK Parti kurmayları, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılıp yapılmayacağı meselesini tartıştı. 

BBC Türkçe'ye bilgi veren AK Parti kaynakları, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) deprem bölgesinde gerekli altyapıyı sağlaması halinde bir ertelemeye gerek olmadığı görüşünü dile getirdi. 

Konunun partide ele alındığını dile getiren kaynaklar, YSK'nın seçim altyapısını deprem bölgesinde 14 Mayıs'a kadar yetiştirememesi halinde seçimlerin normal zamanında, yani 18 Haziran'da yapılabileceğini belirtiyor. 

Bir AK Parti'li yetkili konuya ilişkin şunları söyledi:

"Seçim ertelenmez, süreç aynen devam ediyor. Gerekli teknik altyapı hazırlanırsa 14 Mayıs'ta seçim olur. Partide, yetkili kurullarda bunlar değerlendiriliyor. Mesela oy verme yerleri için teknik destekk gerekiyor, konteyner gerekiyor. İlçe seçim kurullarının mühürlerinin basılması gibi teknik hazırlıklar yapılması gerekiyor. Bunlar yetiştirilir."

Meteoroloji iki bölgeye dikkat çekti: Çok kuvvetli geliyor Meteoroloji iki bölgeye dikkat çekti: Çok kuvvetli geliyor Haberi Görüntüle

HAZIRLIKLAR 14 MAYIS'A YETİŞMEZSE...

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın deprem nedeniyle seçimlerin ileri bir tarihe ertelenmesi önerisini gündeme getirmesi sonrası tartışmalar alevlenmişti. AK Parti yönetimi seçimin ertelenmesi fikrine sıcak bakmıyor. Deprem nedeniyle şartlar olabildiğinde zor olmasına rağmen bir erteleme halinde muhalefet, "Sandıktan kaçıyorlar, sivil darbe yaptılar" şeklinde iddialarla kampanya başlatacak. 

Seçimlerin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılmasına ilişkin genel bir konsensus oluşmuş durumda. Hazırlıkların yetişemeyeceği belli olursa 18 Haziran seçeneği de gündeme gelebilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading