Yandex Metrica

Adalet Divanı'nın skandal başörtüsü kararına tepki

Adalet Divanı'nın skandal başörtüsü kararına tepki

Avrupa'da şirketlerin, personeline başörtü yasağı getirebilmesine olanak tanıyan Adalet Divanı kararına bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

Gündem

23.01.2024, 17:40

Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın (ABAD) AB'de şirketlerin belirli koşullar altında çalışanların başörtüsü takmasını yasaklayabileceğine hükmetmesine tepkiler sürüyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, başörtüsü ile ilgili kararın, Avrupa'daki Müslümanlara karşı ön yargıyı besleyeceğini ve İslamofobik yabancı düşmanı çevreleri cesaretlendireceğini ifade etti.

Çelik, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Divan'ın skandal kararının dini özgürlükleri ettiğini ve yanlış bir hüküm olduğunu belirterek şunları kaydetti: 

"Bu karar, Avrupa'daki Müslümanlara karşı ön yargıyı besleyecek ve İslamofobik yabancı düşmanı çevreleri cesaretlendirecektir. ABAD'ın temel hak ve özgürlükler noktasında sınırlandırıcı yorumları demokratik değerlerden geri gidişe yol açacaktır. Hak ve özgürlükler düzeniyle de bağdaşmamaktadır. ABAD'ın bu kararının Avrupa'daki Müslüman kadınlara yönelik dini inançları nedeniyle uygulanan ayrımcılığın arttığı bir döneme denk gelmesi ise daha büyük talihsizliktir. Irkçılık ve İslam düşmanlığıyla mücadeleye darbe vuran bir karardır bu."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading