Yandex Metrica

Abluka Operasyonu hız kesmeden devam ediyor! Mehmetçik 8 PKK'lı hainin peşinde

Abluka Operasyonu hız kesmeden devam ediyor! Mehmetçik 8 PKK'lı hainin peşinde

Irak'ın kuzeyinde başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu başarılı bir şekilde devam ediyor. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 26'ya yükselirken, bir yandan da Abluka operasyonları kapsamında Diyarbakır kırsalında 8 üst düzey teröristin peşine düşüldü.

Gündem

24.04.2024, 19:52

PKK'nın Türkiye coğrafyasından ve gündeminden tamamen çıkarılması için yapılan Eren ve Eren-Kış operasyonlarının ardından Abluka operayonları başlatıldı. 

Diyarbakır'ın Lice ile Hani ilçeleri arasında kalan ve PKK'nın 'Asker buralara ayak basamaz' dediği Ape Musa Kampı'na yönelik Abluka-1 Şehit Jandarma Çavuş Kadir Aydın operasyonu başlatıldı. 

Tatil bitti, trafik çilesi başladı! İstanbullu Pazartesi trafiğine gözünü açtı! Tatil bitti, trafik çilesi başladı! İstanbullu Pazartesi trafiğine gözünü açtı! Haberi Görüntüle

TERÖRİSTLERİN SAKLANMA NOKTALARI VURULUYOR

TSK bölgede saklandığını tespit ettikleri ikisi kırmızı ikisi turuncu biri de gri listede aranana 8 üst düzey PKK'lı teröristin peşine düştü. 

Lice ile Hani ilçeleri arasındaki dağlık bölgede kalan ve PKK'nın sözde Ape Musa alanı diye isimlendirdiği, Birlik, Şenlik, Miaran, Ayaz, Aşağı ve Yukarı Turalı, Gömeç ve Kıllıboğan bölgelerine ATAK ve SİHA destekleri ile geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı. 

42 timden oluşan birlikler karadan teröristlerin saklandıkları noktalara operasyonlar düzenliyor. Daha önce tespit edilen koordinatlarla sığınak ve barınma alanı olduğu değerlendirilen bölgeler helikopterlerle vuruluyor. 

Hakan Fidan'dan Batı'ya Filistin uyarısı: Sorun çözülmezse kriz devam eder Hakan Fidan'dan Batı'ya Filistin uyarısı: Sorun çözülmezse kriz devam eder Haberi Görüntüle

MEHMETÇİK 8 HAİNİN PEŞİNDE

Diğer yandan Abluka operasyonu devam ederken, PKK'nın sözde Orta Saha diye isimlendirdiği  Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Elazığ, Erzurum ve Batman kırsalını kapsayan bölgenin sözde sorumlusu ve 10 milyon TL ödülle aranan Devrim Palu kod adlı Müslüm Bayat, sözde Amed sorumlusu Axin Muş kod adlı Hülya Demirer, sözde özel güç sorumlusu 2 milyonluk turuncu listede aranan Aliye Kiye ile iki polisi şehit eden Mehmet Süleymanoğlu, Mehmetçik tarafından aranıyor. 

Ayrıca, gri listede yer alan Adar Kod adlı Hatice Ay, Hevidar kod adlı Çidem Dere, Doktor Mahsun kod adlı Vedat Ayhan ile Kuzey Irak'tan suikastçi olarak bölgeye gelen Suriye uyruklu Ala Kod adlı kadın teröristin etkisiz hale getirilmesi için bölge abluka altına alındı.

23 Nisan Ankara Edis konseri saat kaçta başlayacak? Ankara Edis konseri nerede, ne zaman bitecek? 23 Nisan Ankara Edis konseri saat kaçta başlayacak? Ankara Edis... Haberi Görüntüle

MÜSLÜM BAYAT 25 YILDIR DAĞ KADROSUNDA

Bir ay önce bölgeye saha sorumlusu olarak geldiği tespit edilen terörist Müslüm Bayat'ın 25 yıldan beri PKK'nın dağ kadrosunda yer aldığı belirlendi. 

En son Irak'ın Sincar bölgesinde ve Suriye'nin Rimelan kasabasında sözde cephe sorumlusu olan Bayat'ın Suriye uyruklu Fehman Hüseyin'in emri ile Diyarbakır'a geldiği tespit edildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading