Yandex Metrica

ABD'den Türkiye'nin Finlandiya'ya NATO onayı vermesine ilişkin açıklama!

ABD'den Türkiye'nin Finlandiya'ya NATO onayı vermesine ilişkin açıklama!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye'nin, Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün TBMM'deki onay sürecini başlatmaya karar vermesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Gündem

23.01.2024, 22:20

ABD Türkiye'nin, Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün TBMM'deki onay sürecini başlatmaya karar vermesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. 

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

DÖRT GÖZLE BEKLİYOR 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, konuya ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Sullivan, "ABD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünü TBMM'ye göndereceğini açıklamasını memnuniyetle karşılıyor ve bu sürecin bir an önce sonuçlanmasını dört gözle bekliyor." ifadelerine yer verdi. 

2024 Mayıs Kabine Toplantısı ne zaman hangi gün? Öğretmen atama sayısı kabine toplantısında açıklanacak mı? 2024 Mayıs Kabine Toplantısı ne zaman hangi gün? Öğretmen atama... Haberi Görüntüle

SÜRECİ GECİKMEDEN TAMAMLAMAYA DAVET ETTİ 

Türkiye'nin, İsveç'in de NATO'ya katılımını onaylamasını istediklerini ifade eden  Sullivan, ayrıca Macaristan'ı da hem Finlandiya hem de İsveç için onay sürecini gecikmeden tamamlamaya davet etti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Finlandiya ve İsveç'in NATO değerlerini paylaşan, ittifakı güçlendirecek ve Avrupa'nın güvenliğine katkı yapacak güçlü ortaklar olduğunu vurgulayarak, "ABD, her iki ülkenin de bir an önce NATO üyesi olması gerektiğine inanıyor." ifadesine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading