Yandex Metrica

ABD'den F-16 planına yeşil ışık! 'Güçlü Türk savunması güçlü NATO savunmasına katkıda bulunur'

ABD'den F-16 planına yeşil ışık! 'Güçlü Türk savunması güçlü NATO savunmasına katkıda bulunur'

ABD Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşarı Celeste Wallander, yönetimin Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etme planlarını desteklediğini belirtti.

Gündem

23.01.2024, 19:28

ABD Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşarı Celeste Wallander, Beyaz Saray Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby ile gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Yurt dışına kaçarken yakalanmıştı: PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP'li Semra Güzel hakkında karar verildi Yurt dışına kaçarken yakalanmıştı: PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP'li Semra... Haberi Görüntüle

F-16 MODERNİZASYON PLANI DESTEKLENİYOR

Türkiye'nin yeni F-16 satın alma ve mevcut F-16'larını modernize etme talebini değerlendiren Wallander, "ABD, Türkiye'nin F-16 filosu için modernizasyon planlarını tamamen destekliyor" sözlerini kullandı.

Diğer yandan Wallander, Türkiye'nin güvenliğinin NATO'nun güvenliği olduğunu ifade etti. 

TÜVTÜRK'te yeni dönem resmen başladı! Artık o olay zorunlu olmayacak TÜVTÜRK'te yeni dönem resmen başladı! Artık o olay zorunlu olmayacak Haberi Görüntüle

GÜÇLÜ TÜRK SAVUNMASI GÜÇLÜ NATO SAVUNMASINA KATKIDA BULUNUR

Konuyla ilgili konuşan Wallander, "Bu planlar şu anda çalışılıyor ve sözleşme süreci için üzerinde çalışılması gerekiyor, ancak ABD Türkiye'nin savaş uçağı filosunun modernizasyonunu destekliyor, çünkü bu NATO güvenliğine katkıda bulunuyor. Güçlü Türk savunma kabiliyeti, güçlü bir NATO savunmasına katkıda bulunur." dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading