Yandex Metrica

6 yaşında nikah muamması: Abisi ve ablaları inkar ediyor, ses kaydı tersini söylüyor

Türkiye'nin konuştuğu '6 yaşında nikâh' skandalında yeni gelişme: H.K.G.'nin ağabeyi ve ablaları olayı kesin bir dille yalanladı. Ancak H.K.G.'nin savcılığa sunduğu ve kocasıyla konuşmalarının yer aldığı ses kaydı tersini söylüyor.

Gündem

14.03.2024, 08:03

Türkiye 6 yaşında evlendirildiği iddia edilen H.K.G.'yi konuşuyor. İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G. geçtiğimiz günlerde savcılığa başvurarak 2002 yılında 6 yaşındayken babasının kendisini bir müridine nikahladığını ve sonrasında 'kocası' tarafından her gün cinsel istismara uğradığını belirtti. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunan 26 yaşındaki H.G.K.'nın dramı 85 milyonun yüreğini dağladı. 

İstanbul Anadolu Başsavcılığı 30 Ekim'de iddianamesini tamamladı. Savcılık H.K.G.'nin babası Yusuf Ziya Gümüşel ile annesi Fatma Gümüşel'e 'zincirleme şekilde çocuk istismarı' suçundan 27'şer yıl hapis cezası verilmesini istedi. 

Konuya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da dahil oldu. Bakanlık mağdura her türlü hukuksal desteğin verileceğini açıkladı. Skandalın açığa çıkmasının ardından hükümet, AK Parti, MHP ve muhalefet partilerinden peşpeşe tepkiler geldi; olaya sebep olanlar lanetlendi. 

Bakan Özhaseki'den tüm belediye başkanlarına 'kentsel dönüşüm' çağrısı: 500'e yakın fay hattı var! Bakan Özhaseki'den tüm belediye başkanlarına 'kentsel dönüşüm' çağrısı: 500'e yakın... Haberi Görüntüle

KARDEŞLERİ İDDİALARI YALANLIYOR

H.K.G., 6 yaşında Kadir İstekli ile evlendirildiğini iddia ederek savcılığa ifade verirken ailesinden tam aksi yönde gelen açıklamalar kafaları karıştırdı. 

H.K.G.'nin ağabeyi ve iki kız kardeşi 'Genç Hoca' adlı Youtube kanalında bir vidyo yayınlayarak iddiaları yalanladı. 6 yaşında evlendiği söylenen kardeşi o yaştayken kendisinin de 8 yaşında olduğunu dile getiren ağabey, "Böyle bir şey olsa konudan herhalde ilk bizim haberimiz olması gerekirdi. Böyle bir şey yok. Böyle bir şeyin olma ihtimali de yok. 6 yaşında bir kız nasıl evlendirilebilir ki. Onunla aynı evde büyüdüm. 2 yıl öncesine kadar hep beraberdik" dedi. 

Kardeşini gelinlikli gösteren fotoğrafın kız çocuklarının küçükken stüdyoda gelinlikle çektirdiği fotoğraflardan olduğunu, hafızlık eğitimi sırasında çocukları sevindirme amaçlı böyle fotoğrafların çekildiğini söyleyen ağabey Gümüşel, "Aynı evde büyüdük ve ben böyle bir şeye şahit olmadım" dedi. 

H.K.G.'nin 21 yaşındaki kız kardeşi ise 19 yaşındaki diğer kardeşi gibi henüz evlenmediğini, anne-babasından evlenmelerine dair baskı görmediklerini belirterek "İddiayı ben ablam gittikten sonra öğrendim zaten ve şok oldum öğrendiğim gibi" dedi. "Eğer böyle bir şey olsa bunu kız kardeşleri bilmez olur muydu?" diyen Gümüşel, şöyle konuştu:

"Ben ablamla çok yakındım zaten. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. 2 yıl önce evden gitmeden ablam biraz değişmişti sadece. İkinci çocuğuna hamile kaldı, çok mutluydu, içi içine sığmıyordu. 5. ayda bebeğinin cinsiyetini öğrenmeye gittiğinde orada bebeğini kaybettiğini öğrendi. Ondan sonra bir anda çok değişti ablam. O neşeli, içi içine sığmayan insan gitti, yerine başka biri geldi sanki..." 

İliç'teki maden faciasında yeni gelişme! Bakan Bayraktar duyurdu İliç'teki maden faciasında yeni gelişme! Bakan Bayraktar duyurdu Haberi Görüntüle

DOSYAYA GİREN SES KAYDINDA NE DİYOR?

H.K.G. ile eski kocası Kadir İstekli

H.K.G.'nin kardeşleri 6 yaşında nikah skandalını kesin ifadelerle inkar etse de mağdurun savcılığa sunduğu ses kaydı tam tersini söylüyor. H.K.G. ile eski kocası Kadir İstekli arasında geçen konuşma şöyle:

H.K.G: "6 yaşında nikâhımız kıyılmayaydı. Keşke babam ilişkiye izin vermeseydi... Yani bu sıkıntıların hiçbiri olmazdı."

Kadir İstekli: "Var mı yapacak bir şey onu söyle. Dönebiliyoz mu."

H.K.G.: "Ama telafi de olmuyo."

Kadir İstekli: "Yani tam bir hatadır... Yanlış bir şey... Ha şu an ben kendi kız çocuğum olsa 6 yaşında evlendirir miyim. Evlendiririm. Ama o şekil bir şeye müsaade eder miyim. Etmem."

H.K.G.: "Babam nasıl düşünmedi."

Kadir İstekli: "Hocaefendi her şeyi dört dörtlük mü düşünüyo. Bırak sen de Allah Allah."

H.K.G: "Yani kızım daha küçük, 6 yaşında. İlişkiyi kaldırabilir mi, kaldıramaz mı, insan bunu bilmez mi..."

Kadir İstekli: "Ben seni öyle görmemiştim. Öyle gittim işte. Ufaklığın öyle geçti dediğin gibi. Ne bileyim ya..."

H.K.G.: "Annem saçlarımı tarar senin yanına gönderirdi beni."

Yarın 24 Nisan okul var mı? İlkokul-Ortaokul-Lise 24 Nisan'da ders işlenecek mi, yoklama alınır mı? Yarın 24 Nisan okul var mı? İlkokul-Ortaokul-Lise 24 Nisan'da ders... Haberi Görüntüle

BABASI: KIZIM BİRTAKIM YAPILARIN ETKİSİNE GİRDİ

Yusuf Ziya Gümüşel

Kızını 6 yaşında evlendirdiği iddia edilen baba Yusuf Ziya Gümüşel, Türkiye'yi ayağa kaldıran suçlamaları, "İslami değer ve yargılara sahip insanları tahkir etmeye yönelik tezgâhlanmış bir projenin ürünü" diye yorumladı. Gümüşel, ilk olarak 3 Aralık tarihinde BirGün gazetesinde Timur Soykan imzasıyla yayınlanan habere ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Söz konusu haberdeki iddiaların sahibi olan kızımız, İslami ve hukuki kurallara uygun olarak medeni kanunun reşit saydığı yaşta evlenmiş olup bu konuda ailemizin ve başka kişilerin hiçbir baskısı olmamıştır.

Son yıllarda ailevi sorunlar sebebiyle psikolojik sıkıntılar yaşayan 26 yaşındaki kızımız, birtakım yapıların etkisine girerek, eşinin evinden ayrılmış, başka bir yerde yaşamaya başlamış ve 12.10.2021 tarihinde anlaşmalı olarak boşanmıştır.

Bu süreçte kızımız, etkisinde olduğu yapıların yönlendirmesiyle habere konu dil ve mahiyette birtakım iddialar ile suç duyurusunda bulunmuş olup hazırlanan iddianamenin mahkeme kararı gibi sunulması masumiyet karinesinin ihlalidir.

Tekrar ifade etmemiz gerekirse bu haber tamamen iddiadan ibarettir.

Mahkeme süreci devam etmektedir ve iddia edilen konuların aksine deliller mahkemeye sunulmuş olup, yargılama sürecinde tüm gerçekler açıklığa kavuşacaktır.

Biz iki seneden beri kızımızın ve torunumuzun sıkıntılarının üzüntüsünü yaşarken, böyle meşum bir vaziyette üzüntümüzün suistimal edilerek camiamızın hedef haline getirilmesi ayrı bir kahır sebebimiz olmuştur.

Şahsımıza ve ailemize, süreci devam eden bir davanın iddianamesi üzerinden yalan, iftira atan ve hakarette bulunan kişi ve kurumlar hakkında tüm yasal yollara başvuracağımızı ifade etmek isteriz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading