Yandex Metrica

30 yıllık tecrübe: Mehmet Özhaseki! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yeni dönem başlıyor

30 yıllık tecrübe: Mehmet Özhaseki! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yeni dönem başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok beklenen kabineyi açıklamasının ardından en çok merak edilen bakanlıklardan biri olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 30 yıllık tecrübesiyle Mehmet Özhaseki getirildi. Yaşanan çifte deprem sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığının önderliğinde yeni dönem başlıyor.

Gündem

29.01.2024, 10:30

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na getirilen Mehmet Özhaseki 1994-98 yılları arasında Melikgazi, 98-2015 yılları arasınad ise Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. 2015 seçimlerinde Kayseri Milletvekili olarak meclise girdi. İşte 30 yıllık tecrübesi ile Mehmet Özhaseki.

Paris olimpiyatlarında Türkiye olacak mı? Paris olimpiyatları ne zaman 2024? Paris olimpiyatlarında Türkiye olacak mı? Paris olimpiyatları ne zaman 2024? Haberi Görüntüle

BAŞARILARLA DOLU KARİYERİ

Mehmet Özhaseki 27 Mayıs 1957 yılında Kayseri'de dünyaya geldi. 1994 ve 1998 yılları arasında Melikgazi Belediye Başkanlığı, 1998 ve 2015 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürmüştür. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kayseri milletvekili olarak meclise girmiştir. 2016, 2018, 2023 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev almıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan darbedilen öğretmene geçmiş olsun telefonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan darbedilen öğretmene geçmiş olsun telefonu Haberi Görüntüle

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

23 Haziran 1998 tarihinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na belediye meclisi üyeleri tarafından son 11 ayı doldurması için seçildi. 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) milletvekili adayı olabilmek amacıyla 10 Şubat 2015 tarihinde görevinden istifa etti.

Teknoloji çağına ayak uyduruluyor! Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi kuruluyor! Teknoloji çağına ayak uyduruluyor! Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi kuruluyor! Haberi Görüntüle

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

13 Eylül 2015 tarihinde AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine başladı. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Kayseri milletvekili olarak meclise girdi. Ancak seçimden sonra 45 gün içerisinde hükûmet kurulamadığı için Cumhurbaşkanının anayasal yetkisini kullanmasıyla tekrar seçimlere gidildi. Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde yeniden AK Parti Kayseri milletvekili olarak meclise girdi. Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Haziran 2023 tarihinde açıkladığı bakanlar kurulu listesinde yer alarak yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu.

Temmuz'da bedelli askerliğe zam gelecek mi? Temmuz'da bedelli askerliğe zam gelecek mi? Haberi Görüntüle

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARINDAN

Türkiye; kentsel dönüşümü, 99 depremi sonrası gündemine alırken Mehmet Özhaseki, 1996’da ülkede herhangi bir mevzuat çalışması yokken “Gecekondu Önleme Bölgesi” çalışmasıyla kaçak ve riskli yapılarla mücadele etti. Hiçbir vatandaşı mağdur etmeden Kayseri’de büyük bir dönüşüm gerçekleştirdi.

Bununla beraber Türkiye özelindeki kentsel dönüşüm adımlarıyla, Fikirtepe başta olmak üzere, kentsel dönüşümün kangrene döndüğü bölgelerde aldığı inisiyatiflerle Türkiye’de ve İstanbul’da pek çok sorunun çözümüne öncülük etti.

MSB açıkladı: Irak'ın kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi MSB açıkladı: Irak'ın kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

İSTANBUL ONA EMANET

Mehmet Özhaseki’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı bir önceki dönemde, İstanbul’un deprem riskine karşı yol haritaları çıkartıldı, stratejileri belirlendi. Özhaseki, yaptığı açıklamalar ve attığı adımlarla Türkiye’de deprem farkındalığı oluşmasını sağlayan devlet ve siyaset adamı olarak dikkat çekti.

Bu sebeple Kahramanmaraş depreminden sonra Özhaseki’nin yıllar önce yaptığı uyarılar, vizyon sahibi bir devlet adamı olduğu sıkça gündeme geldi ve takdir topladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading