Yandex Metrica

Sitede Ara

28 Şubat'çı Kılıçdaroğlu'ndan casusluğa davet: Başörtülü tercümanı aşağılamaya çalıştı

28 Şubat'çı Kılıçdaroğlu'ndan casusluğa davet: Başörtülü tercümanı aşağılamaya çalıştı

28 Şubat'ın başörtüsü yasakları Meclis'te kaldırılınca bunu apar topar Anayasa Mahkemesi'ne götüren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, zihnindeki İslam nefretini bu kez Erdoğan'ın tercümanı üzerinden açığa çıkardı.

Gündem

22.02.2024, 16:42

Daha 9 gün önce 28 Şubat mağduru Sultan Kara'ya 'helalleşme' ziyaretinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü alerjisi nüksetti.

Başörtülü öğrencilerin üniversitede serbestçe eğitim görmelerini sağlayan yasal düzenlemeyi 2008 yılında Anayasa Mahkemesine götürmüş Kılıçdaroğlu, bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yurtdışı temaslarında tercümanlık hizmeti veren başörtülü Fatma Gülham Abushanab'ı diline doladı. 

Erdoğan'a yönelik siyasi eleştirilerini sırf başörtülü diye konuyla hiç alakası olmayan genç bir tercüman kadına yönelten Kılıçdaroğlu'nun sergilediği tavır mide bulandırdı. 

Türkiye'nin eski Kuala Lumpur Büyükelçisi, 28 Şubat döneminin Refah Partisi milletvekili Merve Kavakçı'nın kızı olan Fatma Gülham'a saldırısında Kılıçdaroğlu, İngilizceyi ana dili gibi konuşan başarılı tercümanı 'hanım kızımız' hitabıyla aşağılamak istedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e anlamlı hediye: O mektubun birebir basımını verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e anlamlı hediye: O mektubun birebir... Haberi Görüntüle

'O HANIM KIZI YANINA ALMA SAKIN'

"Erdoğan ne zaman diplomatik görüşmelerde çevirmen olarak yanına o hanım kızımızı aldıysa, ya milyonlarca kaçak sığınmacı ülkemize girdi ya da bedeli milletimize çok yüksek olan sözleşmelere imza attırdılar" diye yazan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'dan bundan sonraki görüşmelerde yanına Fatma Gülham'ı almamasını istedi. 

"Bu sefer sadece çevirmen hanım kızımızı yanına alarak iş görmeye çalışma sakın, bırak bu işin ehli diplomatlar işlerini yapsınlar" diyen Kılıçdaroğlu, başörtülü tercümana yönelik hakaret serisini şöyle bitirdi: 

"Ayrıca çevirmen hanım kızımızdan, yüzbinlerce Afgan sığınmacının ülkemize gelmesine yol açan o toplantıda Biden ile neler konuşulduğunu seçimlerden sonra devletimize açıklamasını talep edeceğiz. Verilen her yetki, sorumluluğu ile birlikte gelir. Kendisi de bunu bilecek yaştadır."

23 Nisan'da 29 ülkeden çocuklar Külliye'de buluşacak! Onur konuğu: Filistin! 23 Nisan'da 29 ülkeden çocuklar Külliye'de buluşacak! Onur konuğu: Filistin! Haberi Görüntüle

YÜZÜ HİÇBİR YALANDA KIZARMIYOR

Başörtüsü nefretiyle örülü bu mesajlara en sert tepkiyi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verdi. Sosyal medya hesabından peşpeşe mesajlar paylaşan Varank şu ifadeleri kullandı: 

"Türkçe ve İngilizceyi ana dili gibi konuşan, profesyonel tercüme yapan bir kadına hanım kız diyerek küçümseyen @kilicdarogluk, REZİLSİN!Sen partindeki kadınlara böyle hitap edebiliyor musun?

Aynı zamanda, yalancı ve cahilsin de...

Daha önce İngiliz bakanın Türkiye'de kamplar kuracağız dediğini iddia ettin. O bakan bunu bizzat yalanladı. Ne özür diledin, ne yalanını düzelttin.

Yüzün zaten hiçbir yalanda kızarmıyor...

Ne devlet adamlığı ne uluslararası ilişkiler biliyorsun!

Liderlerin tete-a-tete yani başbaşa görüşmeleri olur. Her ülke için geçerlidir.

Tercümanlar çeviri ile ilgili üçüncü kişiye bilgi veremez. Bu casusluk olur ve SUÇTUR!

Sonuç: Kılıçdaroğlu'ndan asla devlet adamı olmaz!"

Dünyanın en güçlü 20 ekonomisi belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada? Dünyanın en güçlü 20 ekonomisi belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada? Haberi Görüntüle

TEKSAS AKSANI TRUMP'I ŞAŞIRTMIŞTI

Fatma Gülham Abushanab, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski ABD Başkanı Donald Trump da dahil pek çok liderle görüşmesinde bulundu. Hatta bu görüşmelerden birinde Trump, Fatma Gülham'ın Amerika'daki Teksas aksanıyla konuşması karşısında şaşkınlığını ifade etmişti. Erdoğan o anısını şöyle anlatmıştı:

"Fatma kızımız, Trump döneminde de benim tercümanım olarak bir toplantıya katılmıştı. O zaman Trump bana, Fatma kızımızın İngilizceye çok hakim olduğunu söyledi ve nerede öğrendiğini sordu. Ben de 'Teksas'ta' deyince Sayın Trump, 'Ben de Teksaslıyım. Teksas aksanını herkes bilmez. Her liderin dile hakimiyeti olan güvenilir bir tercümanı olması gerek' dedi.

Aynısını Biden da söyledi. Yani Sayın Trump da Biden da, Fatma kızımızın İngilizcesinden övgüyle söz ederken, tebrik ederken bizimkiler burada başörtülü vesaire diye eleştirdiler."

Başörtülü Fatma Gülham'ın Erdoğan'ın görüşmelerinde bulunması geçmişte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de tepkisini çekmişti. 28 Şubat döneminin İçişleri Bakanı Akşener, başörtülü kadınları sokaktan toplatıp nezarete attırmasıyla biliniyor. Fatma Gülham'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tercümanlık yapması İYİ Parti'li Sabetayist Ahmet Kamil Erozan'ı da küplere bindirmişti.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading