Yandex Metrica

205 milyonluk vurgun! 3 yıl boyunca müşterileri ayakta uyutmuşlar

205 milyonluk vurgun! 3 yıl boyunca müşterileri ayakta uyutmuşlar

Antalya'daki Denizbank'ta ikinci Seçil Erzan vakası yaşandı. Müşterilerin hesaplarından 205 milyon lira çalındı, 4'ü banka personeli, 8 şüpheli tutuklandı.

Gündem

01.05.2024, 15:36

Ünlü isimleri dolandırdıktan sonra cezaevine giren Seçil Erzan olayının ardından Denizbank, şubelerini kıskaca alırken 205 milyon liralık vurgun ortaya çıktı.

Futbol dünyasının ünlü isimlerinin isminin karıştığı dolandırıcılık olayı ile gündeme gelen Denizbank'ın yönetimi, Türkiye genelindeki bütün şubeleri üzerinde denetim ve incelemelerini artırdı.

Genel müdürlüğün görevlendirdiği uzmanlar tarafından yapılan incelemeler esnasında sıradışı bir hareket tespit edildi. Yapılan incelemeler sonrasında bankanın Antalya'daki Side Şube Müdür Yardımcısı Utku Erdem'in hesabında olağan dışı hareketlilik tespit edilince müfettiş görevlendirildi.

Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 'Netanyahu iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor' Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 'Netanyahu iktidarda kalabilmek için... Haberi Görüntüle

205 MİLYONLUK VURGUN

Banka tarafından göndervlendirilen müfettişler, nisan ayı başında şubeye gelerek soruşturma gerçekleştirdi. Yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda Utku Erdem'in, 2021 yılından Nisan 2024'e kadar müşterilerin hesaplarından parça parça toplam 205 milyon lirayı tanıdığı kişilere aktardığı ortaya çıktı. Bu kişilerin daha sonra paraları, yeniden Utku Erdem'in hesabına gönderdiği belirlendi.

AK Parti'den İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç için başsağlığı mesajı! AK Parti'den İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç için başsağlığı mesajı! Haberi Görüntüle

GÖZALTINA ALINDILAR

Bankanın, suç duyurusunda bulunması sonrası Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu bağlamda İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT Timi ekibi, şube müdürü Rahşan Eylem Bulut, müdür yardımcısı Utku Erdem ve 2 banka personeli ile Utku Erdem'in yakın arkadaşı olduğu tespit edilen 4 şüpheliyi, 6 Nisan'da gözaltına aldı.

Antalyasporlu Naldo'nun oğlu ve kayınpederinin ölümü sonrası olay itiraf: Her gece rüyalarıma giriyor Antalyasporlu Naldo'nun oğlu ve kayınpederinin ölümü sonrası olay itiraf: Her... Haberi Görüntüle

KRİPTO PARA BORSASINDA KAYBETMİŞ

Şüphelilerden Utku Erdem verdiği ifadede şunları kaydetti;

''2021 yılından bu yana müşterilerin hesabından fark edilmeyecek şekilde paraları alıp, arkadaşlarıma gönderdim. Daha sonra bu paralar hesabıma geri geldi. Toplanan paraları yurt dışında sanal bahis sitelerinde ve kripto para borsalarında kaybettim.''

Jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheliler, 8 Nisan'da adliyeye sevk edildi. İfadeleri sonrası şüpheliler, tutuklandı. 

Habere Tepki Ver

0

2

2

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading