Yandex Metrica

2 ayda 4 metro! Bakan Uraloğlu duyurdu: İstanbul'u trafik çilesinden kurtaracağız

2 ayda 4 metro! Bakan Uraloğlu duyurdu: İstanbul'u trafik çilesinden kurtaracağız

16 milyon İstanbullunun en büyük çilesi haline gelen trafiğe çözüm bulmuk için kolları sıvayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının ilk çeyreğinde İstanbul’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 34 kilometre raylı sistem hattını hizmete sunduklarını ifade etti. Sözlerine devam eden Uraloğlu, "“İstanbul’da bu yıl 4 ayrı hattı hizmete aldık ve bu hatlarımız birkaç haftada toplamda 900 binin üzerinde İstanbullu vatandaşımız tarafından kullanıldı." dedi.

Gündem

25.03.2024, 08:35

İstanbul’u bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla donatma çalışmalarına son yıllarda büyük bir hız kazandırdıklarını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’da yapımını tamamlayarak İstanbulluların hizmetine sundukları metro hatlarının toplamda 147,7 kilometreyi bulduğunu söyledi.

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

"İSTANBUL METRO HATLARINA BÜYÜK İLGİ GÖSRTERDİ"

Sözlerine devam eden Uraloğlu, "İstanbul’un toplam raylı sistem ağı şu anda 348 kilometreye ulaşmış durumda ve bu hatların neredeyse yarısını Bakanlığımız hizmete aldı. Sadece bu yılın ilk çeyreği içerisinde, Bakırköy Sahil- Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Hattı'nı, Gayrettepe- Kağıthane Metro Hattı'nı, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nı ve Sirkeci- Kazlıçeşme Raylı Sistem hattını hizmete açtık. İstanbullu vatandaşlarımız da bu hatlara büyük ilgi gösterdi" ifadelerini kullandı.

Gönül Dağı yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu 13 Nisan Cumartesi? Gönül Dağı yeni bölüm ne zaman? Gönül Dağı yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu... Haberi Görüntüle

BAKIRKÖY- KİRAZLI METRO HATTI'NI 359 BİN YOLCU KULLANDI

29 Ocak 2024 tarihinde hizmete açılan Gayrettepe- Kağıthane Metro’sunun bir buçuk aydan biraz daha uzun bir sürede 278 bin 127 yolcu taşıdığını ifade eden Bakan Uraloğlu, 26 Şubat 2024 tarihinde açılan Sirkeci- Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı’nın ise bir aydan kısa sürede 260 bin 408 yolcu tarafından kullanıldığını belirtti. 

Sözlerine devam eden Uraloğlu, “10 Mart 2024 tarihinde hizmete açtığımız Bakırköy- Kirazlı Metro Hattı ise sadece 9 günde 359 bin 226 yolcu tarafından kullanıldı." dedi.

"Geçtiğimiz günlerde hizmete verdiğimiz Arnavutköy- Havalimanı Metro Hattı ise birkaç günde 6 bin yolcu tarafından kullanıldı." diyerek sözlerine devam eden Bakan Uraloğlu, "İstanbul’da bu yıl 4 ayrı hattı hizmete aldık ve bu hatlarımız sadece birkaç haftada toplamda 900 binin üzerinde vatandaşımız tarafından kullanıldı” şeklinde konuştu.

İstanbul'da kuvvetli yağış hasara neden oldu: Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu! İstanbul'da kuvvetli yağış hasara neden oldu: Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu! Haberi Görüntüle

TRAFİK ÇİLESİNE SON VERİLECEK

Marmaray, Levent-Hisarüstü Metrosu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu gibi İstanbul’da 7 adet ayrı metro hattını hizmete aldıklarını ve projelere dur durak demeden devam ettiklerini belirten, Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın İstanbul’u bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla da donattığını söyledi.

Sözlerine devam eden Bakan Uraloğlu, “Amacımız çok daha fazlasını İstanbullu vatandaşlarımıza kazandırmak. Çünkü şu ana kadar İstanbul’da 147,7 kilometre uzunluğundaki raylı sistem hatlarını Bakanlığımız hizmete sundu. Bakanlığımız tarafından yapılan metro sistemleri ile İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızı trafik çilesinden kurtarıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel saçını mı boyattı, neden? İşte Özgür Özel'in gençleşmiş hali... Özgür Özel saçını mı boyattı, neden? İşte Özgür Özel'in gençleşmiş... Haberi Görüntüle

“İSTANBUL’UN METROLARA İHTİYACI VAR”

İstanbul için yapılan çalışmaların hızlanarak artacağını ifade eden Bakan Uraloğlu, Ulaşktırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yapılan çalışmalar neticesinde İstanbul’un toplamda 1004 kilometre metro hattına ihtiyacı olduğunun da altını çizdi. 

Açıklamalarına devam eden Uraloğlu, “Her zaman dile getirdiğimiz üzere İstanbul’un ulaşım sorununu artık yüzeyden çözmek mümkün değil. İstanbul’un metrolara ihtiyacı var. Yani yeraltına inmemiz yeni metro hatları yapmamız lazım. Bakanlığımızın yapımı devam eden projeleri bittiğinde İstanbul’un raylı sistem uzunluğunun 394,2 kilometreye çıkacağı düşünüldüğünde demek ki daha 600 kilometrenin üzerinde bir metro hattı daha yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading