Yandex Metrica

17/25 Aralık operasyonları neydi? FETÖ bu saldırılarla neyi hedefledi?

17/25 Aralık operasyonları neydi? FETÖ bu saldırılarla neyi hedefledi?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün devlette nasıl bir güce ulaştığını 17/25 Aralık 2013 sürecinde tüm Türkiye görmüştü. Bizzat FETÖ elebaşı Gülen tarafından mektupla tehdit edilen Tayyip Erdoğan, ABD/İsrail güdümlü bu sinsi örgütü devletin tamamından silip atmak için geceli gündüzlü bir savaşa başladı. Ve her şey milletin gözü önünde oldu.

Gündem

23.01.2024, 18:29

Türkiye kamuoyu, FETÖ'nün yargı ve emniyet teşkilatında ulaştığı gücü ilk kez 17/25 Aralık 2013'teki darbe girişimi sırasında fark etti. 

Onbinlerce kişinin ismi terör soruşturmalarına eklenerek telefonları 7 gün 24 saat kayda alınmış, bu kayıtlar planlanan algıya hizmet edecek şekilde montajlanmış, Türkiye'nin dört yanından onlarca farklı soruşturma tek bir torbaya konulmuş, FETÖ'ye bağlı özel yetkili savcılar başsavcıdan bile gizli faaliyet yürütmüş ve sadece örgüte bağlı polislerle 'kapalı devre' bir kalkışmaya imza atılmıştı.

Dönemin Halkbank Genel Müdürü Süleyman Arslan da FETÖ'nün hedeflediği kişilerden biriydi. 

Türkiye 2014 yerel seçimlerine doğru giderken hükümeti 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' başlıklarıyla yaftalayarak AK Parti'nin büyük yara almasını sağlamaya yönelik bu eylem, o dönem 'paralel yapı' olarak bilinen Fetullahçı Terör Örgütü'nün devlet kurumlarında nasıl cirit attığının ayan beyan anlaşılmasını sağladı. 

Tevfik Göksu'nun Başkanvekilliği niye bitti, neler oldu? Tevfik Göksu görevden neden ayrıldı? Tevfik Göksu'nun Başkanvekilliği niye bitti, neler oldu? Tevfik Göksu görevden... Haberi Görüntüle

81 İL MÜDÜRÜNÜN 74'Ü FETÖ ÜYESİYDİ

17 Aralık sabahı başta ABD'nin hedefindeki Halkbank'ın genel müdürü olmak üzere çok sayıda siyasi, belediye başkanı, bakan çocuğu, bürokratlar birbirinden farklı suçlamalarla gözaltına alındı. O dönem Türkiye'de 81 il emniyet müdüründen 74'ünün devlete değil doğrudan Fetullah Gülen'e bağlı çalıştığı, teşkilattaki daire başkanlarının da hemen hemen tamamının FETÖ üyesi olduğu sonradan anlaşılacaktı. 

17 Aralık operasyonları Pensilvanya'da planlanarak düğmeye basılmış, FETÖ güdümlü medya organları eliyle 'milyarlarca dolarlık yolsuzluk' cümleleri kullanılarak servis edilmiş ve FETÖ, o dönem Bilal Erdoğan'ı gözaltına alabilmek için Başbakan Tayyip Erdoğan'ın evini basmaya gidecek kadar pervasızlaşmıştı. 

Anne ve kızı teleferik kabusunu anlattı: Önümüzde parçalanan kabin vardı Anne ve kızı teleferik kabusunu anlattı: Önümüzde parçalanan kabin vardı Haberi Görüntüle

ABDULLAH GÜL, GÜLEN'DEN MEKTUP GETİRDİ

Türkiye'deki kuklaları eliyle hükümete yönelik bu eylemleri gerçekleştiren Fetullah Gülen ise 25 Aralık kumpasına birkaç gün kala dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül vasıtasıyla Başbakan Erdoğan'a mektup yolluyor, 'geri adım atmasını, paralel yapıya ve dersanelere yönelik adımlardan vazgeçmesini istiyor, aksi halde operasyonların devamının geleceği' mesajını veriyordu. Mektup transferinde Abdullah Gül'ü ve gazeteci Fehmi Koru'yu ulak olarak kullanan Fetullah Gülen'in tehditleri, Erdoğan'a geri adım attıramadı. 

Sonrasında gelen '25 Aralık' operasyonları Türkiye'de devasa yatırımlara imza atan, havalimanı, otoyol, hastane, köprü, metro ve konutlarla ülkenin hızlı büyümesine katkı sağlayan işadamlarını hedefledi. İşte Recep Tayyip Erdoğan'ın, devletin tüm kılcallarına sirayet etmiş bu sinsi örgütle artık göstere göstere hesaplaşması bu tarihten sonra hız kazandı ve her şey milletin gözü önünde oldu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading