Yandex Metrica

1 Nisan resmi tatil mi, seçim sonrası okul var mı? Kamu personelleri 1 Nisan'da izinli mi olacak?

1 Nisan resmi tatil mi, seçim sonrası okul var mı? Kamu personelleri 1 Nisan'da izinli mi olacak?

1 Nisan resmi tatil mi, seçim sonrası okul var mı? Kamu personelleri 1 Nisan'da izinli mi olacak? 1 Nisan'da resmi bir tatil olup olmayacağı merak konusu haline geldi. 31 Mart'ta yerel seçimler gerçekleştirilecek ve sandık kurullarında görev alan kamu personelleri için bugün sevindirici açıklama geldi. Peki, 1 Nisan resmi tatil mi, seçim sonrası okul var mı? Kamu personelleri 1 Nisan'da izinli mi olacak?

Gündem

27.03.2024, 12:54

1 Nisan resmi tatil mi, seçim sonrası okul var mı? Kamu personelleri 1 Nisan'da izinli mi olacak? sorularının yanıtları arama motorlarında sıkça araştırılıyor. İnsanlar, 1 Nisan'ın resmi bir tatil olup olmadığını merak ediyorlar, çünkü 31 Mart'ta yerel seçimler gerçekleşecek. Seçimden sonraki günün tatil olup olmayacağı gündeme geldi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya paylaştı: Banka hesaplarındaki hareketlilik göze çarptı: 110 kişiye 500 Milyon TL'lik vurgun! İçişleri Bakanı Yerlikaya paylaştı: Banka hesaplarındaki hareketlilik göze çarptı: 110... Haberi Görüntüle

KAMU PERSONLLERİ 1 NİSAN'DA İZİNLİ Mİ OLACAK?

Sandık kurullarında görev alan kamu personeli 1 Nisan Pazartesi idari izinli sayılacak. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, konuya ilişkin kararı, sosyal medya hesabından duyurdu. Kıratlı paylaşımında şunları söyledi;

"Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 127'nci maddesi ile 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıklar ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 8 inci maddesi uyarınca Mahalli İdareler Genel Seçimleri 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacaktır. Seçimde görev alacak sandık kurulu başkanları ile bir üyesi, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 22 nci ve 23 üncü maddelerinde belirtilen usul ve esaslara göre kamu görevlileri arasından seçilmektedir. Mahalli İdarereler Genel Seçimlerinde belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerinin her birine ait oy pusulaları olduğundan, oyların sayım ve dökümü, tutanakların düzenlenmesi ve diğer işlemler tamamlandıktan sonra belgelerin ve seçim malzemelerinin ilçe seçim kurullarına teslim süreci gece geç saatlere kadar devam etmektedir." denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading