Yandex Metrica

Yurtdışı görmeden 7 dil öğrendi

Yurtdışı görmeden 7 dil öğrendi

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 11. sınıf okuyan İclal Dağcı, Türkçe'nin dışında kendi imkanlarıyla 7 dil daha öğrendi.

Genel

23.01.2024, 18:21

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İclal Dağcı okulda öğrendiği Arapça ve İngilizce dışında herhangi bir kursa gitmeden kendi imkanlarıyla yabancı dil öğrenmeye karar verdi. 

17 yaşındaki lise öğrencisi İclal Dağcı, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Almanca ve Rusça'yı öğrenirken, son 11 ayda Almanca ve Rusça'yı öğrendi. 

Çocukluğundan itibaren yabancı kültürlere ilgisi olduğunu bildiren Dağcı, insanların Türkçe konuşmadan da anlaşabiliyor olduğunu fark ettiği küçük yaşlarda çok heyecanlandığını ifade etti. 

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

11 YAŞINDA FRANSIZCA ÖĞRENMEYE BAŞLADI 

İngilizce ve Arapça'yı öğrenmeye başladığını belirten Dağcı, 'Daha sonra Daha sonra bir dili okulda öğrenince herkesle aynı dili öğrenmiş olduğumu fark ettim. Bu yüzden kendi başıma yeni bir dil öğrenmek istedim ve 11 yaşındayken kendi kendime Fransızca öğrenmeye başladım. Herhalde şu anda en iyi konuşabildiğim dil de Fransızca ve diğer dilleri öğrenme cesareti veren de Fransızca oldu.' ifadelerini kullandı. 

Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Haberi Görüntüle

"17 YAŞINDAYIM 8 DİL BİLİYORUM VE YURT DIŞINA HİÇ ÇIKMADIM"

Kendi başına dil öğrenmenin imkansız olmadığına değinen Dağcı, yabancı dillerin internetten öğrenmenin mümkün olduğunu ifade etti. 

8 dil bilip hiç yurtdışına çıkmadığını bildiren Dağcı, her dilin kişiliğinde yeni bir sayfa açtığını ifade etti. 

"Çünkü bir dili öğrenmek sadece onun dersini çalışıp ezberlemek değil, aynı zamanda size yeni bir kültürün kapısını açıyor. Bu da insana bir bakış kazandırıyor ve ön yargıları kırıyor." diye konuştu.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYADA İÇERİK ÜRETİYOR 

İki yıldır YouTube ve Instagram platformlarını kullanarak içerikler ürettiğini de kaydeden Dağcı, "Üniversite eğitimi için öğrendiğim dilleri sağlamlaştırmak istiyorum. Akademik olarak daha çok kullanmayı düşündüğüm Fransızca ve İtalyancayı da geliştirmek istiyorum." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading