Yandex Metrica

Yandık! İstanbul'da hava 42 dereceye ulaştı

Yandık! İstanbul'da hava 42 dereceye ulaştı

İstanbul'da etkili olan kavurucu sıcaklar pazar günü zirve noktasına ulaştı. İstanbullular evlerde bunaldı, serinlemek için yollar aradı. Kimi parklara, kimi sahillere koştu.

Genel

23.01.2024, 17:40

İstanbul en bunaltıcı pazar günlerinden birini yaşadı. Hissedilen sıcaklık 42 dereceye kadar yükseldi. Sıcak hava bunaltıcı boyuta ulaştı.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

SICAKLIĞA NEM EKLENDİ, HAVA BUNALTTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre kentte hava sıcaklığı 35 dereceye kadar yükseldi. Sıcaklığa nem de eklenince hissedilen sıcaklık 42 dereceye kadar yükseldi. 



Evlerinde sıcaktan duramayan vatandaşlar soluğu sahil ve parklarda aldı. Kartal sahili yoğunluğun yaşandığı noktalardan biriydi. Ağaçların altında oturan aileler, gölgede serinlemeye çalıştı.

Parkta serinlemeye gelen bir vatandaş  "Evde  oturamaz hale geldik. Çoluk çocuk kaçtık çimenlikte ağaçların altında serinlemek için. Böyle bir çare bulduk." dedi.

Sahiller de doldu taştı. Sıcaktan bunalanlar, serinlemek için sahile akın etti. Vatandaşlar Arnavutköy ve Bebek Sahili'nde denize girerek serinlemeye çalıştı. Kimileri kendilerini serin sulara attı, kimisi de adeta sahildeymişçesine beton üzerine yatarak güneşlenmeye çalıştı.


Çocuklarıyla birlikte denize giren Şevket Şerbetçi  "Tatile gidemediğimiz için çocukları buraya getirip eğlendiriyorum. Bu da bizim tatilimiz. Havalar sıcak, buraya gelip serinliyoruz. Hafta sonu geliyoruz, rahatlıyoruz burada. Başka bir yere gidemiyoruz, burası bizim tatil yerimiz" diye konuştu.

Oto yıkamacılarda ilginç manzaralar vardı. Maltepe'de bulunan bir oto yıkamacıda sıcaktan bunalan bir vatandaş, kendine tazyikli su tutturarak serinlemeye çalıştı

Sıcak havadan bunalanlar arasında sokak hayvanları ve kuşlar da vardı. Hayvanlar ağaçların gölgesine sığınarak serinlemeye çalıştı 



 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading