Uğur Şahin ve Özlem Türeci, yılın Atatürkçüsü ödülünü neden kabul etmedi? Sebebini açıkladılar
Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından dağıtılan 'Yılın Atatürkçüsü Ödülü'nün koronavirüs aşısını bulan BioNTech kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından reddedildiği ortaya çıktı.

BioNTech kurucuları Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kendilerine laik gördüğü “Yılın Atatürkçüsü” ödülünü önce kabul etti, sonra reddetti.
DERNEĞE YAZI GÖNDERDİLER
Koronavirüs aşısı BioNTech'in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından verilen Yılın Atatürkçüsü ödülü için seçildi. Şahin ve Türeci, bu ödülü almayı kabul etti ve bir yazı ile bunu derneğe bildirdi. İkili ayrıca, Türkiye'de ödülü kendileri adına alması için ismi de belirleyerek derneğe bildirdi.
3 GÜN SONRA VAZGEÇTİLER
Fakat 3 günlük bir sürenin ardından derneğe Almanya'dan bir yazı daha gönderildi. Özlem Türeci ve Uğur Şahin, bu kez yazılarında ödülü kabul edemeyeceklerini ifade etti. Türeci ve Şahin, kendilerinin bilim insanları olduklarını ve sadece bilim kuruluşları ve benzer derneklerden ödül kabul etmelerinin doğru olacağını belirtti.