Yandex Metrica

Uğur Şahin ve Özlem Türeci, yılın Atatürkçüsü ödülünü neden kabul etmedi? Sebebini açıkladılar

Uğur Şahin ve Özlem Türeci, yılın Atatürkçüsü ödülünü neden kabul etmedi? Sebebini açıkladılar

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından dağıtılan 'Yılın Atatürkçüsü Ödülü'nün koronavirüs aşısını bulan BioNTech kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından reddedildiği ortaya çıktı.

Genel

07.02.2024, 16:11

BioNTech kurucuları Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kendilerine laik gördüğü “Yılın Atatürkçüsü” ödülünü önce kabul etti, sonra reddetti.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

DERNEĞE YAZI GÖNDERDİLER

Koronavirüs aşısı BioNTech'in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından verilen Yılın Atatürkçüsü ödülü için seçildi. Şahin ve Türeci, bu ödülü almayı kabul etti ve bir yazı ile bunu derneğe bildirdi. İkili ayrıca, Türkiye'de ödülü kendileri adına alması için ismi de belirleyerek derneğe bildirdi.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

3 GÜN SONRA VAZGEÇTİLER

Fakat 3 günlük bir sürenin ardından derneğe Almanya'dan bir yazı daha gönderildi. Özlem Türeci ve Uğur Şahin, bu kez yazılarında ödülü kabul edemeyeceklerini ifade etti. Türeci ve Şahin, kendilerinin bilim insanları olduklarını ve sadece bilim kuruluşları ve benzer derneklerden ödül kabul etmelerinin doğru olacağını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading