Yandex Metrica

TRT'nin faaliyetleri Meclis'te konuşuldu! 'TRT hem bellek hem gelecek'

TRT'nin faaliyetleri Meclis'te konuşuldu! 'TRT hem bellek hem gelecek'

Türkiye'nin ilk ve tek kamu yayıncı kuruluşu olan TRT'nin çalışmaları Meclis'te gündeme alındı. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, TRT'yi hem bellek hem de gelecek olarak tanımladıklarını aktardı. Sobacı diğer yandan TRT'nin dijital projelerini de anlattı.

Genel

16.02.2024, 11:00

Türkiye'nin ilk kamu yayın kuruluşu olan TRT'nin ana gündem maddesi olduğu Kamu İktisadi Teşebbüsleri Alt Komisyonu toplandı.

TRT'nin 2019-2020 yılları arasına ait faaliyetlerinin görüşüldüğü toplantıda TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Zahid Sobacı detaylı bir sunum yaptı. 

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

'TRT HEM BELLEK HEM GELECEK'

Sobacı, sunumunda "Biz TRT'yi hem bellek hem gelecek olarak tanımlıyoruz. TRT'nin reyting kaygısıyla değil "insan ve değer" odağıyla içerik üretiyor ve ülkemizin medya alanındaki "hem belleği hem de geleceği" olarak üzerine düşen görevleri eksiksiz yerine getiriyor" ifadelerine yer verdi. 

Diğer yandan milyonlarca kullanıcısı olan dijital uygulamalardan bahseden Sobacı, "TRT dijital uygulamaları insanlara faydalı bir biçime dönüştürürken kullanıcı dostu olmalarına özen gösteriyor" diye konuştu. 

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

TRT REYTİNGLERDE İLK SIRADA

TRT kanallarının izlenme oranlarına değinilen toplantıda bu konuda önemli bir başarı elde edildiği dipnot düşüldü. 

Sobacı, "AB grubunda 4 dizimiz var ilk 10'da. Zaten 4 gün birinciyiz demiştik. 11'inci yine biziz. Tüm yılın ortalamasında TRT 1'inci. TRT Haber 41 aydır birinci. Bunun tablolarını çok rahat bir şekilde paylaşabiliriz" diyerek TRT'nin başarılarını ortaya koydu. 

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

MİLLETVEKİLLERİ TRT'Yİ TEBRİK ETTİ 

Ayrıca toplantıya katılan milletvekilleri de TRT'nin başarılarına dikkat çekti. 

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "TRT Türkiye'nin dünyaya açılan önemli bir kurumudur. ‘Masumlar Apartmanı’nı söyleyebiliriz, ‘Gönül Dağı’nı söyleyebiliriz. Birçok dizisi çok önemli bir şekilde dünyanın dört bir yanından takip edilebilir durumdadır" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ,"TRT'nin biraz önce Genel Müdürün söylediği gibi tasarrufa yönelme anlayışı bile çok önemli" açıklamasını yaptı.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

TARAFSIZLIK İLKESİNE DEĞİNDİ

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT'nin tarafsızlık ilkesine son olarak bir kez daha değindi. Gelen eleştirilere net yanıt veren Sobacı, "Geldiklerinde sistemin üst düzey yöneticilerini ve Cumhurbaşkanı'nı TRT'de canlı yayında yargılayacağım' diyen bir kişi, kurum veya zihniyetten alacak bir tarafsızlık dersimiz, alacak bir demokrasi dersimiz olmadığını düşünüyorum. Sabrınız için teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini bitirdi. 

Diğer yandan İdris Kardaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Zahid Sobacı'nın bu sözlerini alıntılayarak, "Faşizme özenenlerin yüzüne dimdik söylemiş. Varolsun." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading