Yandex Metrica

Tarama, yıkama ve tırnak kesimi... Evlerin maskotu olan kedilerin rutin bakımları nasıl yapılır?

Tarama, yıkama ve tırnak kesimi... Evlerin maskotu olan kedilerin rutin bakımları nasıl yapılır?

Evlerin enerjisini değiştiren ve artıran kediler de tıpkı insanlar gibi bakıma muhtaçtır. Tüylerin taranması, tırnak bakımı ve banyo kedi bakımında ilk akla gelen şeyler. Peki bu uygulamalar nasıl ve ne sıklıkla yapılmalı?

Genel

23.01.2024, 19:33

Kedilerin bakımı nasıl olur? Kedi tüyleri her gün taranır mı? Kedilerin tırnakları nasıl kesilir? Kediler yıkanır mı? İşte cevaplar...

En sempatik canlılar listesinde ilk üçte yer alan kediler evlerin adeta maskotu durumunda. Verdikleri enerji ve yaptıkları hareketlerle yüz güldüren bu canlıların bakımı da insana keyif verir.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

KEDİLERİN TÜYÜNÜN TARANMASI GEREKİR

Son derece temiz hayvanlar olan kediler, tüylerinin taranmasına bayılır. Kedilerin tüylerini temizlemeye yardım ettiğinizde, evcil hayvanınızın midesinde kocaman bir tüy yumağı oluşmasını engellemiş olursunuz.

Kedi tüylerini taramak, ölü tüylerin uzaklaştırmasını sağlar. Bu bakım, kedinizin tüylerinin sağlıklı ve temiz olmasını sağlarken eviniz içindeki tüy yumaklarının da oluşmasını engeller. Bununla birlikte pire artışı gibi istemediğiniz sorunları da kontrol etmeye yardımcı olur.

Kediniz uzun tüylüyse her gün ya da en azından haftada 2-3 kez,  kısa tüylüyse haftada bir kez taramanız yeterli olur. 

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

KEDİLER YIKANMALI MI? 

Kısa tüylü kediler, çok kirli ya da alerjik bir durum olmadığı takdirde yıkanmaları şart değil fakat uzun tüylü kedilerin zaman zaman yıkanması, tüylerinin bakımlı olmasını sağlar ve yağ birikiminin önlenmesine yardımcı olur. 

Yıkama kabını en fazla kedinizin karnına gelecek şekilde suyla doldurun ve suyun ılık olduğundan emin olun. Bazı kediler suyu sevmediği için yıkama işlemini yaparken birinden yardım istemeniz işinizi kolaylaştırır. Bir kişi kediyi tutarken diğeri de nazikçe onu yıkayabilir. 

Kedi şampuanını tüylerine nazikçe sürterek köpürtün. Yüzüne, gözüne ve kulak çevrelerine şampuan kaçmaması için dikkat edin. Şampuanlama işlemi bittiğinde, kedinizin derisinde hiçbir kalıntı kalmayacak şekilde iyice durulayın. Kedinizi sudan çıkarır çıkarmaz bir havluya sarın, yavaş yavaş okşayarak tüylerini iyice kurutun. Evcil hayvanınızı havluyla tam olarak kurutamayacak gibiyseniz, kedinizin tam olarak kuruyuncaya kadar içeride olmasını sağlayın. Asla saç kurutma makinesi kullanmayı denemeyin. Sıcak hava kedinizin derisini yakabilir.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

KEDİ TIRNAKLARI MUTLAKA KESİLMELİ

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

Kediler tırnaklarının kısa kalması için tırmalarlar. Kedinize bu konuda yardımcı olmak için onların tırnaklarını kesebilirsiniz. Bu işlemi yapmaya vaktinizin olmadığı zamanlarda ise bir kurtarıcı olarak düşünebileceğiniz, kedi tırmalamarından edinebilirsiniz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading