Yandex Metrica

SSK'yı batırdığını unuttu! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bütçe dersleri

SSK'yı batırdığını unuttu! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bütçe dersleri

Muhtarlar ve Apartman Görevlileri Buluşması'nda muhtarlıkların kendilerine özel ayrılmış bütçeleri olması gerektiğini söyleyen ve geçmişte SSK'yı batırmasıyla hafızalardaki yerini koruyan Kemal Kılıçdaroğlu, israf dersi verdi.

Genel

23.01.2024, 18:02

Hatay'da düzenlenen Muhtarlar ve Apartman Görevlileri Buluşması'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhtarlıkların kendilerine özel ayrılmış bütçesinin olması gerektiğini belirtti. 

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

SSK'YI BATIRAN MÜDÜR İSRAF DERSİ VERDİ

Kılıçdaroğu, konuşmasının devamında söz konusu bütçenin nasıl çıkarılacağına dair de derin bilgileri ve tecrübesi ışığında yol gösterdi. SSK'yı batırmasıyla ün kazanan Kılıçdaroğlu, kendisinin de bir maliyeci olduğunu söyledi ve "Parayı nereden bulacağımızı soruyorlar. Herhalde benim maliyeci olduğumu bilmiyor bunu söyleyenler. Para kardeşim! 27 buçuk yılımı 'Bütçe nasıl yapılır?, 'Para nasıl harcanır?, 'İsraf nasıl önlenir?' buna ayırdım." derken, dinleyenleri adeta eskiye götürdü.

Kılıçdaroğlu, "Mahallede oturanlar emlak vergisi ödüyor mu? Nereye ödüyor? Belediyeye ödüyor. O mahallede ödenen emlak vergisinin yüzde 1'i mahallenin muhtarına verilse ne olur?" dedi ve muhtarların buna benzer bir bütçelerinin olması gerektiğini söyledi.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

SSK'YI NASIL BATIRDI?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetimide olduğu dönemde SSK’nın bütçesinde rekor seviyede açık oluşmuştu. 1990 yılında yüzde 15 bütçe fazlası olan kurumun, bütçe açığı Kılıçdaroğlu’nun 1992-99 arasını kapsayan genel müdürlüğü döneminde 373 milyon dolardan 2 milyar 666 milyon dolara yükselmişti. Yine aynı dönemde prim gelirlerinin giderleri karşılama oranı yüzde 80 iken 1999’da bu oran yüzde 55 seviyesine indi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading