Yandex Metrica

Skandal! Yanan ve arızalanan İBB otobüslerinin arkasındaki kirli pazarlık

Skandal! Yanan ve arızalanan İBB otobüslerinin arkasındaki kirli pazarlık

İBB'nin sürekli arıza yapan ve yanan otobüsleriyle ilgili skandal gerçek herkesi şaşırtırken, kirli çıkar ilişkisinin belgeleri de ortaya çıktı.

Genel

23.01.2024, 17:51

İstanbul'da vatandaşların özellikle son aylarda karşılaştığı en büyük problemlerden biri ulaşımda yaşanan aksaklıklar. İstanbulluların kullandığı İBB araçlarıyla ilgili hemen her gün bir arıza ya da yangın haberi gündeme geliyor.

Şimdi de sürekli yanan ya da arızalanan otobüs haberlerinin perde arkasındaki skandal gerçek gündemde. Otobüslerin bakım ve onarım ihalesinin İBB tarafından, hem İmamoğlu'nun yakın arkadaşı hem de CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın mali müşaviri olan ve bu konuda hiçbir tecrübesi bulunmayan Ulaşım İç ve Dış Tic. A.Ş.’ye verildiği ortaya çıktı.

>Haber7'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İETT otobüslerinde rastlanan yangınların ve arızaların sebebinin arkasında büyük bir rant ilişkisi var. 

Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Haberi Görüntüle

KENDİLERİNİ AKLAMAK İÇİN HÜKÜMETİ SUÇLADILAR

İstanbul’da özellikle son aylarda sıklıkla karşılaşılan otobüs yangınları ve arızaları İETT otobüslerinin bakım ve onarım tartışmalarıyla beraber başka soru işaretlerini de beraberinde getirdi. İstanbul’da vatandaşların otobüsleri ittiği görüntülerin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çözüm olarak 'otobüs itmeyi' yasakladı. Diğer taraftan, İstanbulluların hayatını tehlikeye atan arızaların ardından CHP'liler, "AK Parti onaylamadığı için otobüslerin bakımı yapılamıyor" şeklinde 'yalan' bir gerekçeye sarıldı. Her yalanlarında olduğu gibi bunda da gerçekler ortaya çıktı, hem de belgeleriyle beraber. 

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

PERDE ARKASINDAKİ ÇIKAR İLİŞKİSİ

Öyle belgeler ortaya çıktı ki, bu defa CHP'li isimlerin inkar şansı kalmadı. CHP'li Aynur Doğan'ın savcılıkta verdiği ifadesi rantı doğruladı. Doğan, savcılıktaki ifadesinde CHP Milletvekili Özgür Karabat tarafından kendisine "Yakında İBB’den büyük bir ihale alacağım, o zaman sana yeni bir araba alacağım evini de değiştireceğim burada oturmanı istemiyorum” dendiğini belirtti.

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yakın siyasi arkadaşı CHP Milletvekili Özgür Karabat’ın, toplamda 1 milyar 233 milyon 664 bin 941 TL’lik ihaleyi birlikte sonuçlandırdığı ve otobüs bakım, onarım ve işletmesini 14 ihalede Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş. adlı şirkete verdiğini ortaya çıktı.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL! BAŞKA FİRMALARIN İHALEYE GİRMESİNE AMBARGO

Perde arkasında son derece kirli ilişkiler dönen pazarlık ihalesinde yalnızca bir geçerli teklif olması, adeta adrese teslim ihale yapılmış olduğunu ortaya sererken, bir başka rezalet daha ortaya çıktı. Bu konuda hiç tecrübesi olmayan şirkete verilen ihaleye garaj işletilmesi diye ihalenin içine personel, akaryakıt ve bakım onarım işlerinin de konulduğu öğrenildi. Böylelikle garaj işletilmesi işinin ihale içerisine eklenerek diğer kurumsal firmaların ihaleye katılımı engellenmiş olurken, ihale şartlarındaki diğer tüm kalemler yüklenicinin inisiyatifine bırakılmış durumda.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

KAÇAK AKARYAKIT MI?

Büyük bir şüphe de Türkiye’de en çok akaryakıt talebi olan ve piyasadan indirimli akaryakıt temin edebilen İETT gibi bir kurumun garaj ihalesi adı altında otobüslerde kullanılacak akaryakıtın yüklenici firma tarafından temin ediliyor olması. Sürekli gerçekleşen otobüs yangınları sonrası ihalede bulunan bu detay ise zihinlere "kaçak akaryakıt ve otobüslere 10 numara yağ mı konuyor?" şüphelerini getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading