Yandex Metrica

Sezer Öztürk davasında sır perdesi aralanıyor!

Sezer Öztürk davasında sır perdesi aralanıyor!

Cinayete karışan eski futbolcu Sezer Öztürk davasında savcılık HTS kayıtlarını istedi. İstenen kayıtların olay yerinde kaç kişi olduğu, kimlerin kimlerle iletişimde kaldığı gibi soruları, dolayısıyla dosyayı da aydınlatması bekleniyor.

Genel

07.05.2024, 22:06

BEŞİKTAŞ ve Fenerbahçe'de forma giyen eski futbolcu Sezer Öztürk ve yanındakilerin karıştığı yol verme kavgasında 1 kişinin ölmesi ve 1 kişinin de yaralanmasına ilişkin Öztürk'ün şoförlüğünü yapan ve tutuklanan şüpheli Abdullah M. ile olaya tanık olan Veli Ö.'nün savcılık ifadeleri ortaya çıktı. Şüpheli Abdullah M. cinayet sırasında olay yerinde bulunmadığını öne sürdü. 

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

'OLAY ESNASINDA ORADA DEĞİLDİM'

Olaydan bir gün sonra 20 Eylül'de teslim olan Abdullah M.'nin savcılık ifadesinde üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söylerken "Halil İbrahim Scholten isimli şahsın öldürülmesi olayıyla ilgili herhangi bir ilgim yoktur. Ben Sezer Öztürk'ü 7 yıldır özel şoförlüğünü yapıyor olmam nedeniyle tanırım. Olay esnasında orada değildim. Olay tarihinde tam emin olmamakla birlikte saat 17.00 sularında Sezer Öztürk'ün oğlu olan İsmail Öztürk tarafından arandım. Babası Sezer Öztürk'ün tanımadığımız birileriyle kavga ettiğini söyledi. Ben de Sezer Öztürk'ün Paşaköy'de bulunan evine gitmek için kendime ait olan araçla yola çıktım. Giderken yolda jandarma ekiplerini gördüm ve tekrardan ikametime geri döndüm" şeklinde savunma yaptığı öğrenildi. 

Olay tarihinde Sezer Öztürk'ü görmediğini öne süren şüpheli Abdullah M. "Benim olaya herhangi bir iştirakim bulunmadığı gibi görgüye dayalı bilgim de bulunmamaktadır. Sezer Öztürk'ü telefonla aradım ancak kendisine ulaşamadım. Kendimi toplamak için biraz zaman geçirdim, ertesi gün kendi irademle jandarmaya teslim oldum" dedi.

8 Mayıs tarihine kadar devam edecek! İŞKUR duyurdu: 55 yaş altı ehliyeti olan herkes başvurabilir! 8 Mayıs tarihine kadar devam edecek! İŞKUR duyurdu: 55 yaş... Haberi Görüntüle

TUTUKLANDI

Savcılık, şüpheliyi "Kasten öldürme" suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti. Şüphelinin hakimlik sorgusunda da olay tarihinde evde olduğunu, telefon üzerine Öztürk'ün ne olduğunu anlamak için evine gittiğini ve üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söylediği öğrenildi. Hakimlik de şüphelinin "Kasten öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Tanık olarak dinlenen Veli Ö.'nün ise olayda hayatını kaybeden Halil İbrahim Scholten'in yeğeni olduğunu söylediği, olayda yer alan Haydar G., Sezer S., Duran G. ve Sezgin Y.'yi de tanıdığını belirttiği öğrenildi. Söz konusu kişilerle piknik yapmak için üç araçla birlikte Paşaköy'e Mahallesi'ne gittiklerini kaydetti.

Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Haberi Görüntüle

HTS KAYITLARI İNCELENECEK

Sabah gazetesinde yer alan detaya göre; Soruşturma kapsamında olayın ardından kayıplara karışan Sezer Öztürk ve Ö.G. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıktı. Savcılık çelişkileri gidermek için şüphelilerin telefonları aracılığıyla yaptıkları görüşmelerin arayan, aranan, arama zamanı, arama süresi, arama yeri ve sinyal alınan baz istasyonları gibi bilgilerini kapsayan HTS kayıtlarını istedi. İstenen kayıtların olay yerinde kaç kişi olduğu, kimlerin kimlerle iletişimde kaldığı gibi soruları, dolayısıyla dosyayı da aydınlatması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading