Yandex Metrica

Şehit Kaymakamın babası Safitürk'ün Lütfü Türkkan yorumu: Bu adam bunu ilk kez yapmadı

Şehit Kaymakamın babası Safitürk'ün Lütfü Türkkan yorumu: Bu adam bunu ilk kez yapmadı

Bingöl'de bir şehit yakının boğazına sarılıp, ettiği küfürle tüm Türkiye'nin tepkisini toplayan İYİ Parti'li Lütfü Türkkan, daha önce de bir şehit yakınına saldırmıştı. Türkkan, şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün babasına da hakaretler savurduğu da öğrenilmişti.

Genel

23.01.2024, 18:16

Geçtiğimiz günlerde Bingöl'de yanına gelen ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i partisiyle HDP arasına mesafe koymadığı için eleştiren şehit ağabeyine ağza alınmayacak ifadelerle küfreden Lütfü Türkkan'a yurdun her yerinden tepki yürüyüşleri ve protestolar gelmeye devam ediyor. 

Yaşanan bu çirkin olay İYİ Parti'li Türkkan'ın, şehit yakınlarını hedef alan ilk vukuatı değil. Lütfü Türkkan'ın daha önce de TBMM'de kendisine hakaret ettiğini belirten Mardin'in Derik ilçesi Şehit Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk,  Sabah'a konuştu ve Türkkan'ın TBMM çatısı altına sokulmaması gerektiğini söyledi.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

'BİZ ZATEN VATAN İÇİN AĞIR BİR BEDEL ÖDEDİK'

Asım Safitürk, "Bu adam bunu ilk defa yapmadı. Demek ki bu adamın şehit yakınlarına, şehitlere karşı bir alerjisi var. Çok ayıp oldu. Biz bu memleketin insanıyız, meclis milletin meclisidir. Bu sıkıntının bir daha yaşanmaması için bu adamın milletvekilliğinin düşürülmesi lazım. Bu saygısızlığı yapan kişinin bir bedel ödemesi lazım. Biz zaten vatan için ağır bir bedel ödedik. Böyle olaylar acımı tazeliyor." ifadelerini kullandı.

Baba Safitürk, Türkkan'ın TBMM'de kendisini nasıl hedef gösterdiğini şöyle anlattı:

"2019'da bizi Meclise bizi çağırmışlardı. Öğlen yemeğine gittik. Yanımda İstanbul Milletvekili Osman Boyraz Bey var. Dışarıda bütün partililerin bulunduğu yerler var. Buraya gelince meclisi de görmek istedim. Osman Bey ile gittik sivillerin girdiği yere girdik.

Baktık aşağıda 'birisi sana el sallıyor' dedi. Ben de iki elimi salladım. Meğer bana 'Bu sarıklı cübbeli herif kim' demiş. Bunu diyen de aynı milletvekili. Böyle söylemesi bana dokundu. Biz üzüldük bu duruma. Ben kendi vatanımı, kendi milletimi temsil eden milletimin meclisindeyim. Bana kalsa güzel bir gün yaşıyorum ama böyle bir şeyle karşılaşmam üzücü. Bu arkadaşın geçmişten haberi yok sanırım.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

'TBMM İLK AÇILDIĞINDA SARIKLI, CÜBBELİLERLE, DUALARLA AÇILDI'

Türkkan'ın kendisini hedef göstermesinden üzüntü duyan Safitürk, TBMM'nin nasıl açıldığını hatırlattı ve kıyafetinden dolayı kendisine takınılan tavrı, "TBMM ilk açıldığında sarıklı, cübbelilerle, tekbirlerle, dualarla açıldı. Ben bu kıyafetimle mahkemelere de gidiyorum, külliyeye Cumhurbaşkanımızın yanına gittim." sözleriyle dile getirdi.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

'SIKINTINIZ VARSA İHRAÇ EDİN' DEDİM

Hiçbir yerden en ufak bir eleştiri duymadım. Sorunu yaşadığım gün Türkkan'ın partisinden biri beni aradı. 'Bizim zaten parti içinde onunla sorunumuz, sıkıntımız var' dedi. Ben de 'sıkıntınız varsa adamı ihraç edin' demiştim."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading