Yandex Metrica

Seçmen bilgi kağıdı olmadan oy kullanılabilir mi? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zorunlu belgeler neler?

Seçmen bilgi kağıdı olmadan oy kullanılabilir mi? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zorunlu belgeler neler?

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala vatandaşlar oy kullanırken seçmen bilgi kağıdının zorunlu olup olmadığını araştırmaya başladı. Vatandaşlar konuya ilişkin soruların cevaplarını merak ediyor. Peki, Seçmen bilgi kağıdı olmadan oy kullanılabilir mi? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zorunlu belgeler neler?

Genel

09.03.2024, 18:48

Cumhurbaşkanlığı seçimleri az bir zaman dilimi kala oy kullanacak olan vatandaşlar seçimlere dahil araştırmalara başladı. Oy kullnama işleminde hangi belgelerin gerekli olduğu merak ediliyor. Peki, Seçmen bilgi kağıdı olmadan oy kullanılabilir mi? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zorunlu belgeler neler? İşte detaylar..

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

OY KULLANIRKEN SEÇEMN BİLGİ KAĞIDI ZORUNLU MU?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kâğıdının getirilmesi zorunlu değil. Seçmen bilgi kâğıdı ile gelmeyenler, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını e-Devlet, YSK’nın internet sitesi, mobil uygulaması ya da çağrı merkezinden öğrenip oyunu kullanabilecek.

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

SEÇİMLERDE OY KULLANIRKEN GEREKLİ BELGELER NELER?

Seçmenlerin, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan resimli ve resmi nitelikteki kimliğini yanında bulundurması zorunlu olacak.

Bu belgeler nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, “kimliğini tereddütsüz ortaya koyan” resimli, resmi nitelikteki belgeler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading