Yandex Metrica

Putin ile Zelenski görüşecek mi? Bakan Akar: Cumhurbaşkanımız'ın teklifiyle mümkün olacak

Putin ile Zelenski görüşecek mi? Bakan Akar: Cumhurbaşkanımız'ın teklifiyle mümkün olacak

Son dakika haberleri... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Putin ile Zelenski'nin görüşmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleri ile mümkün olabileceğini ifade etti.

Genel

23.01.2024, 19:11

Milli Savunma Bakanı Akar, Almanya’daki savunma bakanları toplantısını değerlendirdi.

Bakan Akar, ''Ukrayna-Rusya Savaşı çıktıktan sonra biz Montrö çerçevesinde Boğaz'dan herhangi bir şekilde savaş gemisi geçişi olmamasını tüm taraflara ilettik. Şu ana kadar da Boğaz'dan herhangi bir şekilde geçiş olmadı" dedi. Bakan Akar, Karadeniz’de sürüklenen mayınlarla mücadele konusunda şu ifadeleri kullandı; ''Boğaz'a giriş çıkışı kontrol edip herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için ilave tespit radarları koyduk"

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

57 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Hulusi Akari, Türk askerinin terör yuvalarını parçaladığı Pençe Kilit Operasyonu'yla ilgili yaptığı açıklamada 57 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Haberi Görüntüle

PUTİN İLE ZELENSKİ GÖRÜŞECEK Mİ?

Toplantıda Türkiye'nin olaylara bakış açısını bir kez daha paylaşma fırsatı bulduklarını bildiren Bakan Akar, şunları söyledi: "Türkiye olarak başından beri Sayın Cumhurbaşkanımızın, bakan düzeyinde bizlerin ortaya koyduğumuz bir tavır var: Krizin başlangıcında savaşın çıkmaması için, savaş çıktıktan sonra ise bir an önce ateşkesin sağlanması için çok ciddi, kapsamlı çalışmalar yaptık. Antalya Diplomasi Forumu'nda Rus ve Ukraynalı bakanlar bir araya getirildi. Daha sonra İstanbul'da heyetler arası görüşmelere ev sahipliği yaptık. Bunların yanı sıra Sayın Cumhurbaşkanımızın birçok kez Sayın Putin ve Sayın Zelenskiy ile yaptığı görüşmeler var. Bu görüşmelerde Sayın Cumhurbaşkanımız ateşkesin bir an önce sağlanması için masaya oturulması için gayrette bulunuyor. Biz birtakım sıkıntılar olmakla birlikte umutluyuz, önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın teklifleri ile belki de iki liderin bir araya gelmesi mümkün olacak. Gittikçe kötüleşen insani durumun daha da kötüye gitmemesi, bir an önce ateşkesin sağlanması için arabuluculuk dahil yapılması gereken ne varsa Türkiye olarak katkılarımızı sürdürüyoruz."

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

"İNSANİ DURUMUN KÖTÜLEŞTİĞİNİN FARKINDAYIZ"

Türkiye'nin Ukrayna'ya insani yardımlarına yönelik soruya da Akar, "Biz başlangıçtan itibaren Ukrayna'nın ihtiyaçları çerçevesinde insani yardımlarımızı başlatmıştık. Bugüne kadar sürdürdük, bundan sonra da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Toplantıda Ukrayna-Rusya arasında olası bir ateşkesin gündeme gelip gelmediğine ilişkin soru üzerine Akar, "Biz Türkiye olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçevede ateşkesin önemli olduğunu belirtiyoruz. Gelen raporlar, sahadaki bilgiler kapsamında insani durumun kötüleştiğinin farkındayız. Durumun daha da kötüleşmemesi için en azından insani ateşkes yapılmasının bölge halkı için önemli olduğunu görüyoruz" yanıtını verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading