Yandex Metrica

PKK'lı vekil Semra Güzel'in nerede olduğu ortaya çıktı

PKK'lı vekil Semra Güzel'in nerede olduğu ortaya çıktı

Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra ortadan kaybolan Kandil'in gelini Semra Güzel'in, yasadışı yollarla Suriye'de YPG kontrolündeki alana geçtiği değerlendiriliyor.

Genel

23.01.2024, 19:05

Adıyaman'da 2017'de terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin cep telefonu incelemesinde, HDP Milletvekili Güzel ile fotoğraflarının bulunduğu ortaya çıkmıştı. Dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li Semra Güzel hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. En son Diyarbakır’da görülen Semra Güzel, şu ana kadar yapılan tüm çağrılara ve aramalara rağmen bulunamadı. Semra Güzel’in yasadışı yollar ile Türkiye’den kaçtığı düşünülüyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Resmi kanallar açısından yurt dışına da çıkış gözükmüyor'' şeklinde ifadeler kullanmıştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin soruyu yanıtladı. Cahit Özkan, "Mazaretsiz 5 birleşime katılmama durumu tespit edildiğinde gereği yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

SEMRA GÜZEL SURİYE'DE

Görgü tanıkları Semra Güzel'i ocak ayı sonlarında Diyarbakır'da kısa bir süre sonra da Şırnak'ta gördü. HDP'li Semra Güzel'in Ezil Çayı üzerinden Suriye'de YPG'nin kontrolündeki alana geçtiği değerlendiriliyor. Geçiş yaptığı sırada Semra Güzel'in hala dokunulmazlığı kaldırılmadığı öğrenildi. Kandil'in gelini Semra Güzel'in dokunulmazlığı TBMM'deki oylamayla 1 Mart'ta kaldırılmıştı.

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

BEKİR BOZDAĞ: YURT DIŞINA ÇIKIŞ GÖZÜKMÜYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dokunulmazlığı kaldırılan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP'li Semra Güzel'e bilinen adreslerinde ulaşılamadığını açıklarken şu ifadeleri kullanmıştı; "Yakalama kararı sonrasında kolluk bunlarla ilgili gerekli arama taramayı yaptı. Ama bilinen adreslerinde Semra Güzel'e ulaşılamadı. Şu anda nerede olduğuna dair kesin ve resmi bir veri yok. Yurt içinde mi yoksa yurt dışına çıktı mı kayıtlar incelendiğinde yurt dışına çıkış gözükmüyor. Gayri resmi kaçak yollardan yurt dışına çıktımı tahkiki ediliyor. Hem kolluk hem de devletin diğer birimleri bu konuyla ilgili yakın takipte olduğunu, arama ve taramanın sürdüğünü bilmenizi isterim. Ama şu ana kadar Semra Güzel'e ulaşma ve nerede olduğu tespit edilmedi. Umarım yakında kolluk kuvveti kendisine ulaşır ve hukukun gereği yerine getirilir" 

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

'SÖZLÜ'SÜ OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI

Adıyaman'da öldürülen terörist Volkan Bora ile fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından HDP'li Semra Güzel kendisini "sözlüm" diyerek savunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading