Yandex Metrica

PKK elebaşı Duran Kalkan'dan CHP için: HDP'ye muhtaçtırlar

PKK elebaşı Duran Kalkan'dan CHP için: HDP'ye muhtaçtırlar

Türkiye'nin gelecekteki hedefleri arasındaki ilk basamak olan 2023 hedeflerine adım adım yaklaşıyor ve aynı yılın haziran ayında yapılacak olan hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimleri için siyasi partilerin hazırlıkları tam gaz sürerken yalnızca provokatif söylemler üzerinden yürüyen muhalefet kanadındaki adaylık çatışmasında millet ittifakının HDP ile ittifak uyuşmazlığı güncelliğini koruyor.

Genel

21.03.2024, 07:56

Türkiye 2002 yılından bu tarafa emin adımlarla geleceğe doğru büyüyerek ilerlerken, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için siyasi partiler hazırlıklarına devam ediyor. Muhalefetin hazırlıkları arasında öne çıkan iki husus ise 'ittifak ve ittifak adayı' konusu. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP ittifakında 'aday' kriziyle başlayan gerginlik, 'HDP ile ittifak' noktasına evrilmiş durumda. 

Sürekli olarak HDP'yi meşrulaştırma çabası içinde olan CHP'ye karşın İYİ Parti, yüksek ihtimalle halkın artan tepkisi sebebiyle, HDP'yi seçimlerde ittifak olarak görmeye sıcak bakmıyor. Buna karşın CHP ise HDP ile ittifak konusunda ısrarcı tutumunu sergilemeye devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partisindeki diğer bazı isimlerin ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dönem dönem yaptıkları açıklamalar üzerine, Kandil'den baskı yapan mesajlar geliyor. 

Schengen vizesi almak isteyenlere duyuru: 3 Avrupa ülkesinden başvuruları o tarihe kadar durdurma kararı! Schengen vizesi almak isteyenlere duyuru: 3 Avrupa ülkesinden başvuruları o... Haberi Görüntüle

'HDP'YE MUHTAÇLAR'

Geçtiğimiz aylarda da videolu mesaj yayınlayan terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan'dan millet ittifakı arasındaki krize yönelik bir mesaj daha geldi. 

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan, yayımlanan son konuşmasında geçen seçimlerde verdikleri desteği anımsatarak CHP'nin HDP'ye mahkum olduğunu vurguladı. PKK elebaşı Duran Kalkan, "Mesela HDP’nin bu çıkışı; bazı CHP’liler ters yorumlayabilir ama öyle değil, CHP’lilerin de önünü açtı. Güçlendirdi. İrade kazandırdı. Yoksa AK Parti-MHP’nin koltuk değneği olmuştu yani. Demokratik çıkış, demokratik öncülük tabii ki bir irade kazandırıyor onlara da. Bu bakımdan HDP’ye muhtaçtırlar. HDP ile doğru ilişkiler geliştirerek ancak etkili olabilirler." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading