Yandex Metrica

Karadeniz, Marmara Denizi'ni müsilajdan kurtarabilir

Karadeniz, Marmara Denizi'ni müsilajdan kurtarabilir

Marmara Denizi'nde yaz aylarında oldukça yoğun etki gösteren müsilaj sorununun tamamen ortadan kalkmadığını hatırlatan Prof. Dr. Tecer, Marmara'ya Karadeniz'den gelen akıntının deniz suyunu azaltmasıyla müsilajın etkisinin azaltılabileceğine dikkat çekti.

Genel

23.01.2024, 18:11

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Marmara'ya Karadeniz'den gelen akıntının deniz suyunu soğutup, müsilajın etkisini azaltabileceğini belirtti.

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

'SORUN ARALIK AYINDA TEKRAR EDEBİLİR'

Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Marmara Denizi'nde özellikle de yaz aylarında yaşanan müsilaj probleminin tamamen ortadan kalkmadığını, 2020'nin Kasım ve Aralık aylarında görülen sorunun bu sene de tekrarlayabileceğini kaydetti.

Müsilajın deniz suyu sıcaklığı, durağanlık ve karasal kirlenmeden meydana geldiğini söyleyen Tecer, "Sıcaklığa bakıldığında ve mevsim normalleriyle karşılaştırdığımız zaman henüz daha Marmara Denizi'nin 1,5 derece sıcak olduğu ifade edilen çalışmalar var. Durağanlık devam ettiği sürece Marmara'nın soğuyamaması devam ettiği sürece ayrıca denize karasal kaynaklı kirliliğin deşarj edilmesi ile yine müsilaj sorunuyla karşılaşma riski her zaman var." ifadelerini kullanırken, müsilajın deniz yüzeyinde kaybolsa da suyun derinliklerinde tabaka olarak bulunduğunu dile getirdi.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

'MARMARA DENİZİ'NDEN TUTULAN BALIK YENEBİLİR'

Müsilaj Araştırma Komisyonu toplantısında Su Ürünleri Balıkçılık Genel Müdürlüğü'nden uzmanların da yer aldığını söyleyen Tecer, sürekli olarak gerek denizlerde gerekse balıklarda, hem sağlık sıhhat hem de kirlilik açısından gerekli ölçümlerin yapıldığını vurguladı. Vatandaşların ise Marmara Denizi'nden tutulan balıkların yenmesi konusunda kaygı duymaması gerektiğini belirtti.

Kaynak: CNN Türk

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading